Fiets langs een ring van forten tijdens de Ronde van de Stelling van Amsterdam

Ronde van de Stelling van Amsterdam

Koersen over erfgoed van wereldformaat? Doe dan op zondag 22 augustus mee aan het gloednieuwe fietsevenement van Le Champion: de Ronde van de Stelling van Amsterdam. Vanuit Uitgeest en Uithoorn kun jij als fietsliefhebber genieten van een prachtige zomerse tocht langs de Stelling van Amsterdam. Tijdens een rit van 25, 65, 120 óf 170 km ontdek je (een deel van) de oude verdedigingslinie rondom Amsterdam, welke werd aangelegd om de hoofdstad in tijden van oorlog te beschermen. Ben jij een genietende fietser? Dan zijn de 25 en 65 km geschikte afstanden voor jou. Ga jij liever voor meer uitdaging? Waag je dan aan de 120 óf 170 km!

Ronde van de Stelling van Amsterdam

Het is een bijzondere beleving om over de liniedijken te fietsen. De Stelling van Amsterdam is erfgoed van wereldformaat en zeer uitzonderlijk. De 135 kilometer lange verdedigingslinie is tussen 1880 en 1914 aangelegd. Het leger, de regering en de koning(in) zouden zich binnen deze ring kunnen terugtrekken bij een aanval op Nederland. De bijzondere verdedigingsring bestaat uit 46 forten en een groot aantal batterijen, dijken, sluizen op een afstand van 15 tot 20 kilometer van Amsterdam. Wist je dat de Stelling van Amsterdam in 2021 al 25 jaar op de Unesco Werelderfgoed lijst prijkt?

De inschrijving voor de Ronde van de Stelling van Amsterdam is geopend! Fietsers kunnen zich inschrijven via www.rondevandestellingvanamsterdam.nl. Let op: er geldt deze eerste editie een deelnemerslimiet van 1.500 deelnemers. Dus zorg dat je er snel bij bent!

 

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *