Maak samen een speciale moederdagwandeling

Moederdagwandeling

Nog geen idee waarmee je je moeder gaat verrassen op Moederdag? Neem haar mee op een moederdagwandeling en breng samen tijd door: het mooiste cadeau dat je kunt geven. Drie bijzondere moederdagwandelingen in Nederland op een rijtje!

Winkelen, maar dan anders (Den Haag, Zuid-Holland)

In een stad als Den Haag zijn voldoende etalages te vinden om langs te struinen. Maar hoe vaak kijk je echt naar het gebouw, de details en de gevels achter deze winkels? Deze moederdagwandeling neemt je mee door de winkelstraten van Den Haag, op pad naar elementen die je vaak over het hoofd ziet. Ook bezoek je de oudste winkelpassage van Nederland: de Haagse Passage. Verhalen uit vervlogen tijden komen voorbij, evenals lekkere hapjes die in het arrangement zijn inbegrepen. En last but not least: er is tijd om voor of na de wandeling nog de winkels in te duiken. Een perfect uitje voor shopgrage moeders en hun kinderen. Meer info vind je op de VVV-website.

Wandelen en wijnen (Almere, Flevoland)

Een gids en bijenexpert neemt je mee op de anderhalf uur durende moederdagwandeling ‘Bloemetjes en bijtjes’ bij Nationaal Park Nieuw Land, waarbij je alles te weten komt over insecten. Na afloop strijken jullie neer voor een wijnproeverij inclusief wijnen van Hof van Almere, een unieke milieu- en mensvriendelijke wijngaard. De proeverij wordt begeleid door iemand van De Wijnkelder Almere. Een mooie gelegenheid voor moeders met oudere kinderen (18+) om samen te wandelen, te proeven en bij te praten. De website van Nationaal Park Nieuw Land vertelt je meer.

Moederschap in de natuur (Drouwen, Drenthe)

Hoe planten flora en fauna zich voort? Hoe zorgen bomen voor hun nakomelingen in de natuur, en hoe lang blijven jonge bosdieren bij hun moeder? De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op deze wandeling bij het Boomkroonpad. Dit natuurgebied heeft genoeg in huis om je (sporen van) verschillende planten en dieren te laten zien. Je kunt er over een pad tussen de boomtoppen lopen, maar ook op de grond het nodige verkennen, zoals vennetjes, heide en hunebedden. De moederdagwandeling wordt afgesloten met koffie, thee of limonade en appelgebak. Ideaal voor actieve moeders die graag naar buiten gaan met hun (jonge) kinderen. Moederdag vieren bij het Boomkroonpad? Op de website van Staatsbosbeheer lees je meer over deze wandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *