itunesstore androidstore

DE MOOISTE ROUTES, DE LEUKSTE TIJD

Wijk bij Duurstede: Langs de Kromme Kersenrijn

Vanaf half juni is het hoogseizoen op het land rondom Cothen en Wijk bij Duurstede. In de boomgaarden wordt hard gewerkt. We fietsen door de straatjes van Wijk bij Duurstede en gaan op weg naar Cothen. Boomgaard na boomgaard passeren we. De slingerende Oude Kromme Rijn kruist ons pad als we naar 't Goy fietsen. Na een vierde uitnodiging voor het eten van de heerlijkste kersen bedanken we. Als we afslaan richting de Lek, wakkert de wind aan. De lucht wordt donker. Als de eerste druppels vallen hebben we Kasteel Duurstede nog niet in zicht. Net te lang blijven hangen. Het rommelt boven onze hoofden. Het kersenfeest sluit af met vuurwerk.

Afstand: 34,5 (A) of 58,5 kM (A+B).

Vertrekpunt: VVV Wijk bij Duurstede, Markt 24.

Routeverhaal: Toeractief 4-2011 vanaf pagina 12.

Kersenfestival

Eind juni is het Kersenfestival in Cothen, met kersenbrunch en rondleiding. Kijk voor het hele programma 2011 en de exacte data op www.kersenfestival.nl. Toegang gratis.

Routewijzigingen

Correcties fietsroute Wijk bij Duurstede routeboekje 4-2011:

Punt 4: bordje knooppunt 53 is verdwenen.

Punt 5: Pad onder brug door en einde pad LA (wordt Zuwedijk). Op kruising, bij Y-5182 RA en bij doorsteek met wit hekje LA, B-weg op en RA, langs vaart (rechts).

Punt 18: Bij knooppunt 43 LA (i.p.v. RA) (Sprortlaan, wordt Koelaan).

Punt 19: Einde weg, op kruising met verkeersweg RA (i.p.v. LA), fietspad.

Punt 20: Onderste regel 'Op volgende kruising oversteken en RA, fietspad (Odijkerweg)' kan vervallen.

Punt 22: Over de stenen brug nogmaals RA, onverhard pad.

Reacties van lezers op deze route

22 mei 2011

In Toeractief fietsroute vanaf Wijk bij Duurstede staat op de kaart een verkeerd wegnummer van noord naar zuid en omgekeerd: de N-weg heeft als nummer 227 en NIET 277. Met vriendelijke groet, Mevrouw Willems, Hoevelaken.

Laat een reactie achter

terug naar boven