itunesstore androidstore

DE MOOISTE ROUTES, DE LEUKSTE TIJD

Yerseke: Zeeland, lekker land

Yerseke, het geurt er naar mosselen, vis en zee. Onze tocht voert langs de dijk en velden vol mais. Boeren rijden af en aan, het hooi in ronde balen op de akkers achterlatend. Bij Kapelle liggen de appel- en peren-boomgaarden verscholen achter een hoge bomenrij. De vruchten zijn nog niet rijp, maar we doen netjes drie euro in een potje voor een zak 'onbespoten, rijpe pruimen'. Op het strandje van Wemeldinge testen we de temperatuur van het water. Droog worden doen we wel weer in Yerseke, op een terras met een grote pan mosselen!

Afstand: ca. 30 km (A) of 46 km (A+B)

Vertrekpunt: VVV Zuid-Beveland en Tholen, Kerkplein 1, 4401 ED Yerseke

Routeverhaal: Toeractief 4-2010, pagina 48.

De lekkerste mosselen.

Het mosselseizoen loopt van ongeveer half juli tot april. De lekkerste eet je volgens kenners in september. Ze zijn dan groot, vol, vet en op hun smakelijkst.

Reactie van lezers op deze route

Wij hebben vandaag, 5 mei 2011, de gehele route van ruim 46 km gereden. Niet alles was geheel duidelijk maar klopte uiteindelijk wel. Direct buiten het dorp VLAKE stond er een bord verboden in te rijden, wij hebben het toch gedaan en er bleken bouwwerkzaamheden te zijn. Het is niet lekker fietsen over de metalen platen die er liggen voor de aan- en af rijdende vrachtwagens. Verder vonden wij het een geweldig mooie, zeer afwisselende route waarvan wij zeer hebben genoten.De complimenten voor degene die hem in elkaar gezet heeft. Met vriendelijke groet, B. de Bruin

Meer in deze categorie: Op Tholen valt alles op zijn plaats »

Laat een reactie achter

terug naar boven