itunesstore androidstore

DE MOOISTE ROUTES, DE LEUKSTE TIJD

Op Tholen valt alles op zijn plaats

Na Tholen, fiets je de polder in. Dijkjes laten je uitstijgen boven de rest van het landschap. Uitgestrekte weilanden aan weerskanten met af en toe een boerderij. Een groepje vogels vliegt een eindje mee en nemen kwetterend een voorschot op de zomer. De zon doet er een schepje bovenop. Na Sint-Maartensdijk gaan we buitendijks terug. Een smal betonnen pad ligt lonkend langs de Oosterschelde. Links de dijk, rechts het water. De wind wakkert aan, de ogen gaan tranen. Zilte spetters glinsteren in het zonlicht. Het is zo'n dag dat alles klopt. Echt alles.

Afstand: 25 of 35 km.

Vertrekpunt: Eetcafé Hart van Tholen, Markt 11, Tholen

Routeverhaal: Toeractief 2-2010, pagina 44.

Nationaal park Oosterschelde is met 37.000 hectare en 125 kilometer kustlijn het grootste Nationale Park van Nederland. Tienduizenden vogels eten, rusten en broeden hier. Onder water en op de dijken kom je bijzondere planten tegen. Als gevolg van de deltawerken is het water in de Oosterschelde in de laatste decennia zouter geworden. Meer informatie op www.np-oosterschelde.nl

Reactie van lezers op deze route

2 oktober 2011

Gisteren hebben wij deze fietstocht (route A + B) gefietst onder zomerse omstandigheden (veel zon, hoge temperatuur en nauwelijks wind). De route was de moeite waard. Wij hebben dan ook volop genoten.

Maar....op vrijdagavond jl. had ik nog via uw site www.toeractief.nl gekeken of er wijzigingen in de route waren maar volgens uw site was dat niet het geval. Helaas moesten wij tijdens de route op zaterdag constateren dat een deel van de route afgesloten was en dat er ons inziens een slechte omleidingsroute aangegeven was. Het fietspad vanaf knooppunt 10 (Brasserie De Zeester in Gorishoek) tot aan knooppunt 20 (= de dijk langs de Oosterschelde) was afgesloten omdat men daar met (herstel?) werkzaamheden aan de dijk bezig is. Hierdoor moesten we een relatief groot gedeelte van de fietstocht langs de Oosterschelde missen én het was niet eenvoudig om er achter te komen waar we uiteindelijk weer op de dijk konden komen om verder in oostelijke richting te fietsen. Tijdens deze 'zoektocht' kwamen we meerdere fietsers tegen die min of meer 'het spoor bijster' waren. Jammer, dat uw site hiervan geen melding maakte want de werkzaamheden zagen er niet naar uit dat deze van korte duur zijn. Wellicht kunt u op basis van deze (ervarings) informatie de site alsnog aanpassen. Met vriendelijke groeten, Piet van Marrewijk

(noot van de redactie: Toeractief wordt niet door de betreffende instanties op de hoogte gehouden van (tijdelijke) afsluitingen. Wij zijn afhankelijk van ervaringen van onze lezers. Met dank!)

Laat een reactie achter

terug naar boven