De 4 leukste e-bikeroutes van Nederland

Speciale e-bikeroutes zorgen voor een mooi avontuur op de fiets – fietsen met Toeractief

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mantel.com

E-bikes worden natuurlijk niet alleen gekocht door mensen die elektrische fietsen nodig hebben voor woon-werkverkeer. Ook ouderen die moeilijker ter been zijn kopen deze fietsen om te kunnen blijven bewegen. Terwijl de e-bike verder – zeker alle e-bikes van Mantel.com – perfect geschikt is om lange fietsroutes te maken en zo optimaal van de prachtige Nederlandse natuur te genieten. Hieronder hebben we de vier mooiste e-bikeroutes, geschikt voor alle e-bikes van Mantel.com, verzameld.

1. Oldambtroute (54 km)

Kennismaken met de adembenemende natuur en cultuur van het Goningse Oldambt, kun je haast niet beter doen dan op de e-bike Oldambtroute. Een van de prachtige attracties op deze route is het Oldambtmeer. Dit nog maar recent bestaande meer geldt als een van de grootste meren van Nederland. Onderweg valt er echter nog veel meer te zien en te beleven. Zoals een stukje geschiedenis bij Heiligerlee – de plek waar met een veldslag in 1568 de Tachtigjarige Oorlog begon, waaruit de staat Nederland ontstond. Maar ook de vestingstadjes Nieuweschans en Oudeschans kom je tegen. De route voert langs tal van grote Groningse boerderijen en de kwelders van Groningen. Daar, bij de Dollard, kun je in een vogelkijkhut genieten van de gevarieerde Groningse natuur kluten, slobeenden en scholeksters.

2. Maas en Waalroute (58 km)

Boudewijn de Groot met zijn fameuze lied Het land van Maas en Waal kennen we allemaal. Het is niet vreemd dat De Groot de pracht en paal van deze Gelderse regio beschreef. In de omgeving, die als polderdistrict ongeveer 700 jaar oud is, zie je in de uiterwaarden, velden en landerijen de schoonste natuur, planten, bomen en dieren. Tijdens de trektocht per e-bike kom je onder meer langs bij de Waterpoort in Tiel en kun je ook de fietspont naar Wamel pakken.

3. Tungelroyse Beek-route (50 km)

De Tungelroyse Beek-route voert de e-biker door het schitterende landschap van Midden-Limburg, namelijk het Land van Peel en Maas. Hier kom je bossen met zandvlaktes tegen, tal van knusse dorpjes, akkers, graslanden en beekjes. Natuur en cultuur gaan in dit gebied hand in hand!

4. Het Friese Tjeukemeer (63 km)

Friesland heeft tal van prachtige meren, waaronder het Tjeukemeer. Tijdens de fietstocht, die je om het Tjeukemeer bij Heerenveen heen voert, kun je heerlijk ontspannen, terwijl je door prachtige wijde weilanden fiets. Ook maak je kennis met het bijzondere verleden van dit mooie natuurgebied.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mantel.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *