Fietsen door Nationaal Park Dwingelderveld met fietsroute Beilen

Foto Bas Jongerius
Foto Bas Jongerius

Via stuifzandgebied Terhorsterzand fiets je Nationaal Park Dwingelderveld in, waar schapen, bos, heide en vennen op je wachten. Fietsroute Beilen brengt je rust, ongerepte natuur en nieuw voorjaarsleven. Drenthe op z’n mooist.

In winterse kou, met krakend ijs en voorzichtig stappende schapen, is dit gebied prachtig. Maar wanneer de lente zijn intrede doet, wordt weer een andere indrukwekkende kant van het landschap zichtbaar. Die van opbloeiende planten, jonge dieren en de eerste warme momenten in de zon. De lammetjes in de schaapskooi en de opkomende krokussen nodigen uit meer natuur te komen ontdekken. De tijd om volop buiten te zijn, is aangebroken.

Veel te beleven

Is het nog fris, dan vind je op fietsroute Beilen regelmatig een plek om op te warmen. In ’t Olde Posthuus bijvoorbeeld, waar je lekker kunt lunchen en dineren. Of Luning’s Restaurant, waar je terecht kunt voor glühwein en ouderwetse snert met roggebrood en spek. Eenmaal weer op de fiets is het niet alleen genieten van ontluikende natuur, maar ook van Drents erfgoed, zoals oude boerderijen. En wist je dat je kunt kamperen in natuurgebied Dwingelderveld? De boswachter laat je zelfs graag meer van het nationaal park zien, zoals de vogels die in het gebied wonen. Een aanrader voor natuurliefhebbers die graag de tijd nemen om dit deel van Drenthe te ontdekken.

Informatie Fietsroute Beilen

Afstand: ca. 41 km (A) en ca. 50,5 km (A+B)
Vertrekpunt: Parkeerterrein gemeentehuis Beilen, Raadhuisplein 1, Beilen
Routeverhaal: Toeractief 1-2019, pagina 60
Routeboekje: pagina 28

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route? Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *