Even spieken in Toeractief 4-2022

thumbnail_Fietsers in de oostelijke duinen van Goeree-4

Geniet van heerlijke Friese gerechten, wandel door prachtige heide en ontdek bekende mediapersoonlijkheden of slender door Nuenen en dompel je onder in de geschiedenis van een van de grootste Nederlandse schilders. Sla de nieuwste editie van Toeractief open en beleef Nederland (en een stukje Vlaanderen) in het heden en verleden. 

Culinaire fietstocht door de Friese Wouden 

Fietsen over loantjes en paedjes, langs eeuwenoude pingoruïnes én leuke adresjes. Deze culinaire fietstocht laat je het mooiste van de Friese Wouden zien én proeven. De inwoners van deze onbekende Friese regio zijn trots op hun streekkeurmerk Wâldpyk en de typische streekproducten als wâldbeantsje, wâldgieltsje en wâldprum. Stap op de fiets en ontdek de lokale en culinaire verrassingen van de Friese Wouden. 

Genieten in ’t Paradyske. Foto: Carolien Boogaard 

Van paarse heide naar kleurrijke mediastad Hilversum

Elke zomer, meestal rond half augustus, kleurt de heide weer paars. Dat alleen al is een rede voor een wandeling door de natuur. Maar hoe leuk is je dat kan combineren met het ontdekken van een nieuwe stad? Dat kan uitstekend door vanuit het Goois Natuurreservaat Hilversum binnen te lopen. 

De straten zijn allemaal vernoemd naar bekende Nederlanders. Foto: Marjolein Koster

Keimooi Kempenland 

Eva voelt altijd wat zenuwen als ze een landgrens oversteek. Vooral nu, zonder portemonnee en paspoort. Maar zoals vaak het geval is, komt alles goed en kan ze met haar fietsmaatjes beginnen aan hun tocht door de Belgische en Nederlandse Kempen. Dwars door een oase van groen, heide en geschiedenis.  

De abdij van Postel, ‘het biddend hart van de Kempen’. Foto: Ingrid Simons 

Nuenen: schilderachtig mooi  

‘Hee goade mee, dan gaon we’n eindje lopen’. Uitstekend idee van de Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers. En wat is nou mooier dan een wandeling in de voetsporen van die andere ‘Nuenenaar’: Vincent van Gogh? 

De Aardappeleters, wat anders? Foto: Ingrid Simons

Op zijn Goerees

Slingerend over Goeree zie je wat je verwacht op een voormalig eiland aan de Noordzeekust: duinen, strand en zee. Maar Goeree heeft daarnaast veel dat je nergens anders ziet: zandwallen die ze schurvelingen noemen, hobbelweides -oude binnenduinen- en een eigen stijl straatnaambordjes. En het stadje Goedereede met zijn vierkante toren is ongeëvenaard mooi. 

Vanuit de duinen rijd je Ouddorp binnen. Foto: Ad Snelderwaard 

Verder in Toeractief 4-2022 

In de nieuwe editie van Toeractief lees je ook: wandelen in het pittoreske Broek in Waterland, een weekend fietsen langs sporen van de Hollandse Waterlinie, baanbreker Esther Groenwegen die – ter nagedachtenis van haar vader – de Kilimanjaro bedwong en de leukste eet- en overnachtingstips vlakbij de routes. 

Nieuwsgierig?

Toeractief 4-2022 ligt van 5 augustus tot 22 september in de winkel en is te koop in onze webshop. 

Bekijk hier de opties voor een abonnement. 

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.