Buitengewone belevenissen in de natuur met Staatsbosbeheer

Buitengewone belevenissen Staatsbosbeheer

Heb je als voornemen om in het nieuwe jaar nog meer naar buiten te gaan en te genieten van de natuur? Staatsbosbeheer helpt je een handje. Met de twaalf buitengewone belevenissen zetten ze elke maand een bijzonder natuurfenomeen centraal. Dit om ervoor te zorgen dat je wordt geprikkeld om eropuit te gaan en meer ervaringen op te doen in de Nederlandse natuur.

Deze maand neemt Staatsbosbeheer je mee op pad met wandelingen waar je stil van wordt. Op diverse plekken in het land kun je namelijk deelnemen aan stiltewandelingen of zijn er tochten met een stiltemoment. Het worden volgens Staatsbosbeheer echte ontdekkingstochten door de natuur. Er is ook voor ieder wat wils, want je kunt onder andere struinen door de Schoorlse Duinen of genieten van de omgeving rondom het Lauwersmeer. Ook wandeltochten door de Weerribben en het Kuinderbos staan op het programma.

Op hazensafari

De rest van het jaar staan er tal van andere buitengewone belevenissen van Staatsbosbeheer op het programma. Zo kun je in februari mee op hazensafari. In deze maand is het voor de hazen namelijk March Madness oftewel rammeltijd. Het gaat er dan wild aan toe, want de mannetjes vechten dan om de vrouwtjes. Met een beetje geluk word je toeschouwer van zo’n kickbokswedstrijd tussen de mannelijke hazen. Daarnaast kom je van alles te weten over dit beestje.

Nog meer buitengewone belevenissen

En dit is nog niet alles. In de maanden daarna kun je genieten van vroege vogelconcerten, kun je mee wildspotten of ga je mee op pad voor een avondwandeling. Kom je meer te weten over wat er allemaal eetbaar is in de natuur, komt de reeënbronst aan bod, ontdek je welke verhalen er achter de Nederlandse monumenten schuilgaan, kun je zelf werken in de natuur, staat de bloemenpracht centraal en wordt het jaar afgesloten met de roep van de bosuil.

Meer informatie

Wil je je aanmelden voor de verschillende activiteiten of ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan op de website van Staatsbosbeheer en ervaar dit jaar nog buitengewone belevenissen in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *