Derde Klompenpad voor Oldebroek

Klompenpad
Klompenpaden lopen dwars door boerenland, wat betekent dat je soms even over een afrastering moet klimmen.

Oldebroek heeft een nieuw Klompenpad, het Eekterpad. Wandel negen kilometer dwars door het buitengebied van Oosterwolde: over kerkenpaden, zandgronden en door zeepolders. Een Klompenpad voert voornamelijk over onverharde wegen, door het boerenland. 

Loop avontuurlijk over Klompenpad

Klompenpaden liggen in de provincies Utrecht en Gelderland. Boeren stellen hun land open voor de paden en historische routes zijn hersteld. De paden zijn voor avontuurlijke lopers, die niet schrikken van een boomstam over een sloot of een trapje over een hekwerk. Avontuurlijk wandelen dus! Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland ontwikkelen de paden. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol spelen in onderhoud en verzorging van de paden. Alle Klompenpaden zijn onderdeel van een landelijk netwerk. Het netwerk maakt een verbinding tussen wandelaars, natuur en lokale campings en landwinkels.

Landelijk netwerk

Het Eekterpad is de derde Klompenroute in de gemeente Oldenbroek, waar eerder het Wiseperpad en het Vreepad openden. Via de gratis app vind je meer informatie over de specifieke paden. Vrijwilligers organiseren regelmatig rondwandelingen over de Klompenpaden, waarbij je kunt aansluiten. Enthousiast geworden? Lees dan meer over Klompenpaden in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *