Duurzaam toerisme op Wereld Toerisme Dag

Skyline Nijmegen

Vliegen naar toeristische bestemmingen is vaak goedkoop, waardoor mensen meer en vaker op vakantie kunnen. Deze ontwikkeling is niet alleen slecht voor het milieu, ze heeft ook een negatieve invloed op de plaatselijke bevolking en natuur. Duurzaam toerisme, is daarom hét thema dat aan bod komt tijdens Wereld Toerisme Dag.

Gaststad van het evenement dit jaar is Nijmegen, uitgeroepen tot Groene Hoofdstad van Europa 2018. De Wereld Toerisme Dag wordt altijd op 27 september gehouden, het oprichtingsjaar van de UNWTO, de wereldtoerisme-organisatie van de Verenigde Naties.

Wereld Toerisme Event

Ieder jaar staat de sociale, culturele, economische en politieke waarde van toerisme centraal en is er een ander thema. Ditmaal is dat ‘Samen betere bestemmingen creëren’. De insteek is dat toeristische plaatsen ook in de toekomst aantrekkelijk blijven, zowel om te bezoeken als om in te leven. Zonder behoud van natuur, cultuur en gastvrije inwoners, is de toekomst van zo’n bestemming ongewis. Tijdens Wereld Toerisme Dag wordt voor de tweede keer het Wereld Toerisme Event gehouden. Tal van toeristische organisaties (zoals Recron, MVO Netwerk Toerisme en ANVR) werken dit jaar samen met Green Destinations, het internationaal leidende kennisplatform op het gebied van duurzaam toerisme. Het evenement is voor “iedereen die direct of indirect is betrokken bij de verduurzaming van het toerisme of daarin concrete stappen wil maken”.

Duurzaam toerisme

Het programma bestaat uit inspirerende sprekers, workshops en netwerkgelegenheden waarbij alles draait om duurzaam toerisme. Deelnemers kunnen kiezen welke sessies of thema’s ze willen bijwonen. Mogelijk krijgen ze antwoorden op een aantal prangende vragen. Hoe kun je écht innoveren, circulair ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)? Hoe kun je consumenten verleiden met groene argumenten? Deze grote internationale conferentie vindt plaats op donderdag 27 september in cultureel centrum De Lindenberg in Nijmegen. Inschrijven kan via www.wereldtoerismedag.nl. Maak dan ook meteen een mooie stadswandeling in Nijmegen. Deze vind je in Toeractief 7-2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *