Kies jouw beste Fietsstad 2020

De Fietsersbond streeft naar veilig fietsen voor iedereen
De Fietsersbond streeft naar veilig fietsen voor iedereen

Het grootste fietsonderzoek van Nederland is gestart. Initiatiefnemer is de Fietsersbond, met als doel fietsen in Nederland voor iedereen prettig en veilig te maken. In februari volgend jaar wordt de Fietsstad 2020 gekozen, op basis van de ingevulde enquêtes en objectieve gegevens over fietsfaciliteiten per gemeente. In 2018 werd Houten verkozen tot beste Fietsstad.

Beslis mee over Fietsstad 2020

De enquête kan online worden ingevuld door iedere fietser: als inwoner, forens of toerist. Meerdere keren invullen is ook mogelijk. Verwacht in het fietsonderzoek vragen over beleving van het fietsen, onderhoud van (fiets)paden en infrastructuur. Invullen kost ongeveer tien minuten tijd. De Fietsersbond roept gemeenten op inwoners te stimuleren de enquête in te vullen. Dit kan tot en met 31 oktober 2019. Vul de vragenlijst in en maak kans om een elektrische fiets te winnen.

Infrastuctuur voor de fiets

In 2018 werden ruim 45.000 enquêtes ingevuld. Samen met aanvullende gegevens over de gemeenten, zoals stedelijke dichtheid, verschillen in snelheidslimieten en aanwezigheid van rotondes koos de Fietsersbond een winnaar. Houten mag zich tot 2020 beste Fietsstad noemen. Deze stad heeft een bijzondere infrastructuur: om de stad loopt een ringweg voor auto’s. Wie met de auto van de ene naar de andere kant van Houten wil, moet over de ring. Alleen fietsers mogen snel en veilig binnendoor fietsen.

Met een grootschalige enquete onderzoekt de Fietsersbond de fietsveiligheid van gemeenten in Nederland.
Vul de enquête in en win een elektrische stadsfiets

Fietsonderzoek voor bewustzijn

Voor 2020 heeft de Fietsersbond vijftig enquêtes per gemeente nodig om de verschillen met 2018 te kunnen meten. De titel Fietsstad 2020 is een beloning, daarnaast hoopt de Fietsersbond met de ingevulde vragenlijsten de betreffende gemeenten bewust te maken van de fietsveiligheid- en beleving, zodat zij waar nodig maatregelen kunnen nemen om dit te verbeteren. Benieuwd hoe jouw gemeente heeft gescoord in 2018? Bekijk dan de uitslagen van de vorige grootschalige enquête.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *