Wandel én luister op het NMF kamermuziekfestival

Foto Marco Borggreve, via Natuurmonumenten
Foto Marco Borggreve, via Natuurmonumenten

Luister naar live klassieke muziek tussen de hooibalen op een boerderij, in het klassieke interieur van een kasteel of in een natuurgebied. Het weekend van 5, 6 en 7 april 2019 komen cultuur en natuur samen tijdens het NMF kamermuziekfestival. Op 23 locaties in Nederland kun je een concert bezoeken van musici van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) én meewandelen met de plaatselijke boswachter van Natuurmonumenten. 

Beide organisaties zetten zich in voor het behoud van cultureel erfgoed. Het NMF doet dit door een collectie waardevolle muziekinstrumenten te beheren en in bruikleen te geven aan musici en muziekstudenten. Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt ruim honderdduizend hectare natuur. Hier bevinden zich ook de cultuurhistorische gebouwen die de omlijsting vormen van de concerten tijdens het NMF kamermuziekfestival.

Concertlocaties met rondleiding

Er zijn veel locaties om uit te kiezen: van de Belevenisboerderij bij Schieveen (Zuid-Holland) tot de voormalige kluizenaarswoning De Kluis op de Limburgse Däölkesberg. En van Nationaal Park Veluwezoom tot in de veldschuur van Landgoed Oude Buisse Heide (Noord-Brabant). Ook het programma is veelzijdig, met concerten uitgevoerd door zowel piepjonge als zeer ervaren musici. Gecombineerd met een rondleiding door een natuurgebied of gebouw ontdek je deze plekken tijdens het NMF kamermuziekfestival op een bijzondere manier.

Een van de locaties op het programma is het Waterloopbos in de Noordoostpolder (Flevoland). Het TenToon Ensemble neemt je mee op een muzikale wandeling door de tijd. Langs de kenmerkende waterbouwkundige modellen vind je hier ook een Toeractief wandelroute. Nieuwsgierig naar de gehele route? Toeractief 4-2018 is hier te bestellen.

Ook luisteren en wandelen?

Verwacht wordt dat het NMF kamermuziekfestival snel is uitverkocht, de meeste locaties plaats hebben voor een beperkt aantal liefhebbers. Meer informatie over het programma en de kaartverkoop vind je op de website van het NMF kamermuziekfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *