Wandelroute Rotterdam met oude foto’s stad

Witte Huis Rotterdam

Doorkruis Rotterdam aan de hand van historische foto’s van fotograaf Cas Oorthuys. Rotterdam Routes presenteert haar zeventiende wandelroute Rotterdam in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum, dat tevens een tentoonstelling over de bekende fotograaf heeft ingericht.

Cas Oorthuys (1908-1975) heeft Rotterdam in al zijn facetten vastgelegd. Deze fotograaf, wereldreiziger, optimist en familieman heeft een duizelingwekkend oeuvre van een half miljoen foto’s die worden beheerd door het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Net als bijvoorbeeld het prachtige complete werk van Oorthuys’ Amsterdamse collega Ed van der Elsken.

Historische locaties Rotterdam

Het werk van de in Leiden geboren fotograaf (die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het verzet pasfoto’s voor vervalste persoonsbewijzen maakte) wordt weleens vergeleken met Nederlandse landschapsschilders uit de zeventiende eeuw. Ook hij had oog voor imposante wolkenluchten, wind, water en open tableaus. De wandelroute rond Cas Oorthuys voert langs een aantal historische locaties die hij op de gevoelige plaat heeft vastgelegd. De lengte is vijf kilometer die je in een rustig tempo binnen anderhalf uur kunt afleggen. De teksten zijn ingesproken door Joris Lutz.

Rotterdam wandelend verkennen

De zeventien wandelroutes door heel Rotterdam bieden een uitstekende mogelijkheid om de havenstad in al zijn facetten te verkennen. Bekende Rotterdammers, zoals burgemeester Aboutaleb, nemen de wandelaar met hun verhalen mee naar de leukste en fascinerende plekjes. “Loop een keer mee met één van onze tourguides en leer over de haven, de mentaliteit van ‘niet lullen maar poetsen’, mix aan culturen, rijke architectuur, jazz, het veelzijdige dakgebruik in de stad of de heerlijkste restaurantjes van Rotterdam”, aldus de uitnodiging van de verantwoordelijke partijen.

Wandelroute Rotterdam downloaden

De app ‘Rotterdam Routes’ is gratis te downloaden voor iOS en Android. Alle routes zijn beschikbaar in het Engels en Nederlands. Enkele routes zijn vertaald in het Chinees en binnenkort zijn er ook Duitstalige routes te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *