Sportief wandel- en fietsweekend in Vijlen

Wandel- en fietsroute Vijlen
Foto Laurie Karine van Dam en Manja Herrebrugh

Glooiende heuvels, prachtige vergezichten, bourgondisch genieten en heuveltje op, heuveltje af. De wandel- en fietsroute Vijlen voelt bijna on-Nederlands aan. Je waant je echt even in het buitenland. Niet voor niets reisde Toeractief af naar Zuid-Limburg voor een sportief wandel- en fietsweekend. Ervaar hier een heerlijk vakantiegevoel.

Bij beide routes ga je op verkenning in een van de meeste zuidelijke stukjes van Nederland midden in de natuur. De wandelroute gaat maar over twee meter asfalt. De rest gaat door natuurgebieden met zandpaden, graspaden en steentjes. Daarnaast vind je op iedere hoek wel een verrassing – of een echt Limburgs cafeetje. Je loopt door een sprookjesbos, door gouden velden, langs uitgestrekt grasland en met een beetje geluk kun je snoepen van de bramenstruiken langs de route. Het is heerlijk genieten.

Fietsklimmetjes

Voor de fietsroute is een e-bike aan te raden, want in dit heuvelachtige landschap is de route een hele uitdaging op een gewone fiets. Er zijn nogal wat fietsklimmetjes. De beloning na deze inspanning is vaak een erg mooie. Regelmatig zie je namelijk tussen de bomen een doorkijkje naar een fantastisch heuvellandschap, soms met zicht op een dorpje. Het is hier heel anders dan anders. En dat gewoon in Nederland.

Informatie wandel- en fietsroute Vijlen

Afstand: ca. 16,5 km (wandelroute) en ca. 41 km (fietsroute)
Vertrekpunt: Hotel Restaurant Vijlerhof, Hilleshagerweg 2, Vijlen
Routeverhaal: Toeractief 7-2018, pagina 10
Routeboekje: pagina 4 (wandelroute) en pagina 12 (fietsroute)


Routecheck

Heb je tijdens het wandelen of fietsen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *