Frisse wind na Philips: stadswandeling door Eindhoven

Foto KB Fotografie
Foto KB Fotografie

Eindhoven keigezellig? Zeker. Maar ook verrassend én groen. Het Philips-verleden is onuitwisbaar, maar met bouwkundige blikvangers, slim hergebruik en frisse initiatieven is deze stad en daarmee deze stadswandeling levendiger dan ooit.

Tijdens de stadswandeling Eindhoven wordt duidelijk dat deze no-nonsense stad zichzelf steeds weer opnieuw uitvindt. De hightechstad is een speeltuin geworden voor creatieve duizendpoten, eigenzinnig kunstenaars en vooruitstrevende designers. Dit nieuwe elan zie, proef en voel je, vooral in stadswijk Strijp-S. Voor een stadswandeling is de route ook opvallend groen, gezien de rustieke oase van het Dommeldal, waar de Technische Universiteit staat.

Testament van Philips

De bronsgroene façade van de Bijenkorf, het overdekte winkelcentrum Piazza en ‘de Blob’: futuristische architectonische bouwwerken staan pal naast het roemruchte verleden, zoals de statige Witte Dame, de historische gloeilampenfabriek. Eigenlijk is Eindhoven één groot nagelaten testament van het elektronicaconcern. Vooral in het Philips Museum wordt deze historie gekoesterd. Wil je de stad echt beleven, stop dan tijdens stadswandeling Eindhoven gerust even bij een van de vele cafeetjes, restaurants of terrassen bij de Kleine Berg of het Wilhelminaplein. Niet voor niets wordt hier gesproken over het Brabants kwartiertje.

Informatie stadswandeling Eindhoven

Afstand: ca. 2,5 km (A) en ca. 9 km (A+B)
Vertrekpunt: Centraal Station Eindhoven, Stationsplein 22, Eindhoven
Routeverhaal: Toeractief 5-2014, pagina 32
Routeboekje: pagina 18

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *