Manhattan aan de Maas: wandelroute door Rotterdam

Wandelroute Rotterdam

In Rotterdam liggen tussen het roemrijke verleden en de ambitieuze toekomstdroom maar een paar passen. Tijdens deze stadswandeling van de middeleeuwse haven naar de Wilhelminapier, die een tweede jeugd beleeft, val je van de ene architectonische verbazing in de andere. Een wandelroute waarvan je eerder een stijve nek, dan blaren oploopt.

Het roemruchte verleden en de moderne tijd worden in metropool Rotterdam verbonden door de bruggen die je tijdens deze wandelroute aandoet. Ze symboliseren in feite het wezen van Rotterdam en brengen totaal verschillende stadsdelen, wijken en culturen samen. Rotterdam is een stad die contrasten niet schuwt, maar ze op een voetstuk plaatst. Zo komt het dat je in één route zowel door de Oude Haven wandelt, in 1350 de eerste van het land, maar ook langs dynamische hoogbouw, met een imposante skyline als resultaat.

Het verhaal van Rotterdam

De Centrale Bibliotheek, het Blaakse Bos van Piet Blom met zijn kubuswoningen en de vooroorlogse Regentessebrug in Wijnhaven: op deze wandelroute kom je langs de bezienswaardigheden die het verhaal van Rotterdam vertellen. Via de Erasmusbrug, met de bijnaam ‘de Zwaan’, kom je bij de Kop van Zuid en de Wilhelminapier, een voormalig handelsgebied dat is uitgegroeid tot een bruisende culturele en architectonische hotspot.

Informatie stadswandeling Rotterdam

Afstand: ca. 7 km
Vertrekpunt: Station Rotterdam Blaak, Blaak 1, Rotterdam
Routeverhaal: Toeractief 4-2014, pagina 32
Routeboekje: pagina 22
Meer wandelen? Historische wandelroute Rotterdam, Toeractief 1-2019

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *