Wandelroute ’s-Hertogenbosch biedt volop natuur, historie en lekkernijen

Foto Margriet Spangenberg
Foto Margriet Spangenberg

Van de futuristische gebouwen bij station ’s-Hertogenbosch tot de groene wegen van Het Bossche Broek: in en om de Brabantse hoofdstad ben je verzekerd van variatie. En natuurlijk voldoende lekkers, voor een bourgondische stop op een van de zonnige terrassen.

Van de grote stad neemt de wandelroute ’s-Hertogenbosch je mee richting Vught, naar het kleine natuurgebied de Vughtse Gement. Hier vind je vele soorten vogels en insecten in het voorjaar, zoals libellen, ganzen en zwanen. Ook de Vughtse Heide en de IJzeren Man zijn een bezoekje waard. Je kunt er heerlijk wandelen door de natuur of langs het water. In de buurt ligt Nationaal Monument Kamp Vught, een indrukwekkende plaats om stil te staan bij de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Brabantse gezelligheid

Wie in de ’s-Hertogenbosch zelf blijft of naar de stad terugkeert, kan terrassen met Bossche bollen en Bossche biertjes verwachten. In de binnenstad is het mooi wandelen langs de Binnendieze, een aantal waterlopen in en om het stadscentrum. Je kunt ook een mooie vaartocht over de Binnendieze maken, mocht je ’s-Hertogenbosch graag vanaf het water leren kennen. De historische panden geven sfeer aan je dag in deze stad. De ruime keus aan winkels kan een welkom pluspunt zijn voor wie graag rondsnuffelt in grotere en kleine zaken. Reden genoeg voor een dagje ’s-Hertogenbosch.

Informatie wandelroute ‘s-Hertogenbosch

Afstand: ca. 12 km (A) en ca. 18,5 km (A+B)
Vertrekpunt: Station ‘s-Hertogenbosch, Stationsplein 147, ‘s-Hertogenbosch
Routeverhaal: Toeractief 1-2019, pagina 46
Routeboekje: pagina 44

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route? Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *