Winters genieten in Twente met wandelroute Ootmarsum

Wandelroute Ootmarsum
Foto Laurie Karine van Dam en Manja Herrebrugh

Dat het ook in de winter heerlijk wandelen is, bewijzen we met de wandelroute Ootmarsum. Overijssel ligt er mooi bij in dit seizoen. Zeker met een laagje sneeuw en de zon hoog aan de hemel. De wandeling gaat door bos, lanen, weiden en akkers. Stap door winters Twente en geniet van deze wandeling.

Vanuit Ootmarsum volg je de Mosbeek, die ontspringt op de stuwwal van Ootmarsum. Heeft het gevroren, vergeet je schaatsen dan niet mee te nemen, want met een beetje geluk kun je een rondje schaatsen op een van de beekjes die je langs de route passeert. Niet zo’n schaatser? Dan zijn dit ook mooie plekjes om even een tussenstop te houden.

Springendal

Volg je verder de Mosbeek kom je uit in het Springendal. Dit gebied staat bekend om zijn bronnen, beken, heuvels en grafheuvels. Ook loop je langs de Braamberg. De top van deze berg is de hoogste van Overijssel. De route gaat verder door het bos en komt uit op een weide met een uitgesleten pad. Dit weidse uitzicht houd je op de terugweg naar Ootmarsum. Nog energie over dan is het zeker de moeite waard om Ootmarsum te bezoeken. Het staat namelijk bekend als kunststadje. Er zijn namelijk veel musea en kunstgalerieën te vinden. De steegjes en kinderkopjes in de straten maken het tot een charmant plaatsje.

Informatie wandelroute Ootmarsum

Afstand: ca. 15,5 km (A) en ca. 16,5 km (A+B)
Vertrekpunt: Parkeerterrein Lidl, De Meierij 6, Ootmarsum
Routeverhaal: Toeractief 1-2019, pagina 10
Routeboekje: pagina 4

Routecheck

Enkele tips van een lezer die de wandelroute Ootmarsum in februari 2019 liep:

  • In de routebeschrijving staat nu en dan het woord ‘puinweg’. Zandweg of onverharde weg vonden wij hier beter passen.
  • Het is aan te raden route B toe te voegen aan route A. Deze is maar iets langer en erg de moeite waard.
  • Neem op een maandag of dinsdag zelf voldoende eten en drinken mee. Het theehuis en (enkele) restaurants op de route zijn vanaf woensdag geopend.
  • Bijna aan het eind, bij de rondweg aangekomen, staken wij over, het dorp in, de Molenweg, en aan het eind linksaf tot aan Lidl-P. Dit vonden wij leuker dan langs rondweg.

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route? Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

1 Comment

  1. Frits Kramer

    Gisteren 15 april wandelroute Ootmarsum gewandeld. Een mooie route in de omgeving van Ootmarsum en door het Springendal. Ook ik heb route B toegevoegd aan de wandeling. helaas is hier een gedeelte van het bos door Staatsbosbeheer geheel gekapt. Wat mij hier aan ergert is dat wij in Nederland bomen kappen voor andere natuur en wij veel comentaar hebben op Zuid-Amerika en Indonesie, terwijl wij zelf ook kappen. Ik vind dit nog al hypokriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *