Winters genieten in Twente met wandelroute Ootmarsum

Wandelroute Ootmarsum
Foto Laurie Karine van Dam en Manja Herrebrugh

Dat het ook in de winter heerlijk wandelen is, bewijzen we met de wandelroute Ootmarsum. Overijssel ligt er mooi bij in dit seizoen. Zeker met een laagje sneeuw en de zon hoog aan de hemel. De wandeling gaat door bos, lanen, weiden en akkers. Stap door winters Twente en geniet van deze wandeling.

Vanuit Ootmarsum volg je de Mosbeek, die ontspringt op de stuwwal van Ootmarsum. Heeft het gevroren, vergeet je schaatsen dan niet mee te nemen, want met een beetje geluk kun je een rondje schaatsen op een van de beekjes die je langs de route passeert. Niet zo’n schaatser? Dan zijn dit ook mooie plekjes om even een tussenstop te houden.

Springendal

Volg je verder de Mosbeek kom je uit in het Springendal. Dit gebied staat bekend om zijn bronnen, beken, heuvels en grafheuvels. Ook loop je langs de Braamberg. De top van deze berg is de hoogste van Overijssel. De route gaat verder door het bos en komt uit op een weide met een uitgesleten pad. Dit weidse uitzicht houd je op de terugweg naar Ootmarsum. Nog energie over dan is het zeker de moeite waard om Ootmarsum te bezoeken. Het staat namelijk bekend als kunststadje. Er zijn namelijk veel musea en kunstgalerieën te vinden. De steegjes en kinderkopjes in de straten maken het tot een charmant plaatsje.

Informatie wandelroute Ootmarsum

Afstand: ca. 15,5 km (A) en ca. 16,5 km (A+B)
Vertrekpunt: Parkeerterrein Lidl, De Meierij 6, Ootmarsum
Routeverhaal: Toeractief 1-2019, pagina 10
Routeboekje: pagina 4

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *