Van pontje naar pontje met fietsroute Zwijndrecht

Fietsroute Zwijndrecht
Foto Laurie Karine van Dam & Manja Herrebrugh

Het is misschien niet de eerste omgeving waar je aan denkt als je een mooie fietsroute wilt gaan maken, maar de omgeving onder Rotterdam heeft meer te bieden dan je denkt. Volg de Oude Maas – en de pontjes – langs onder andere Oud-Beijerland en Puttershoek en laat je verrassen door dit gebied in Zuid-Holland met de fietsroute Zwijndrecht.

De fietsroute kun je starten in Zwijndrecht, maar een andere optie is om te beginnen in de grootste plaats van de Hoeksche Waard: Oud-Beijerland. Hier bevind je je op een eiland (officieel: waard). Deze landstreek is geheel ingesloten door rivieren. Niet gek dus dat je op deze fietsroute twee pontjes moet nemen om de Oude Maas over te steken.

Polderlandschap en fruitbomen

Vanaf Oud- Beijerland fiets je al gauw het polderlandschap in. Je wordt hier dan ook omringd door veel boerenland. Met een beetje geluk kom je dan ook een boerenstalletjes tegen waar je lekker seizoensfruit kunt kopen. Volg de Binnenbedijkte Maas verder en je fietst zo onder heel veel verschillende appelbomen. Verderop kom je Puttershoek binnen en neem je het pontje.

Rhoonse Grienden

Fiets daarna dwars over de Heinenoordtunnel helemaal tot de Rhoonse jachthaven. Vanaf hier kom je door de Rhoonse Grienden. Een bijzonder stukje natuur, want deze grienden staan onder invloed van eb en vloed. Dit als resultaat: bijzonder flora en fauna. Hiervandaan pak je weer het volgende pontje om terug in Oud-Beijerland te komen.

Informatie fietsroute Zwijndrecht

Afstand: ca. 35,5 km
Vertrekpunt: Parkeerterrein Van der Valk Hotel Ara, Veerweg 10, 3336 LM, Zwijndrecht
Routeverhaal: Toeractief 4-2019, pagina 72
Routeboekje: pagina 44

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *