Volop Hollands glorie op fietsroute Broek in Waterland

Foto Marjolein van Rotterdam
Foto Marjolein van Rotterdam

H├│e leuk is het om eigen land te ontdekken? Fietsroute Broek in Waterland laat je zien hoe leuk. Deze route neemt je mee over het water, langs typisch Hollandse plaatsjes en door het Purmerbos. Genoeg te beleven onderweg!

Fietsend tussen de Zaanse huisjes, langs zachtjes deinende bootjes, ruik je de vis en komen kleurige gevels je tegemoet. De fietsroute vangt aan in Broek in Waterland, om daarna vlak langs Amsterdam te scheren, richting Oostzaan en Purmerend. Via Edam, Volendam en Marken bereik je uiteindelijk Monnickendam, een stadje vol rijksmonumenten.

Oer-Hollands

Jaarlijks bezoeken anderhalf miljoen mensen het schiereiland Marken, en die populariteit is te begrijpen. Deze plaats bereik je tijdens fietsroute Broek in Waterland met de veerdienst Marken-Volendam. Eenmaal daar vind je volop terrasjes en rondvaarten. Ook Volendam en Edam zijn de moeite waard, al is de ene plek drukker dan de andere. Samen vormen deze stad (Edam), dorp (Volendam) en schiereiland (Marken) een stukje oer-Hollands Nederland, waar het voor zowel liefhebbers van de vaderlandse cultuur als voor geïnteresseerde buitenlandse toeristen de moeite waard is eens een kijkje te nemen.

Groen

Op het vaste land is het landschap al even Hollands: weilanden, wuivend riet, sloten, stolpboerderijen en weidevogels. Deze omgeving geeft je ook weer voldoende gelegenheid je te vermaken. Zo zijn in de buurt van Monnickendam verschillende theetuinen te vinden. Hier kun je terecht voor een lekkere lunch, huisgemaakte high tea of speciale arrangementen, zoals een kruidenwandeling of een tochtje op een fluisterboot. Om je uitje naar dit op-en-top Hollandse hoekje van ons land helemaal af te maken.

Informatie fietsroute Broek in Waterland

Afstand: ca. 65 km
Vertrekpunt: Parkeerterrein ter hoogte van Nieuwland 21, 1151 AZ, Broek in Waterland
Routeverhaal: Toeractief 2-2019, pagina 60
Routeboekje: pagina 36

 

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *