itunesstore androidstore

DE MOOISTE ROUTES, DE LEUKSTE TIJD

Routecheck

Doe de Routecheck!

Plannen om binnenkort een van de (recente) Toeractief-routes te gaan doen? Kijk dan voor vertrek even of er nog actuele wijzigingen of reacties van lezers zijn. Het voorkomt onnodige dwaaltochten.

Als gevolg van veranderingen in het landschap - bouw, werkzaamheden aan infrastructuur, natuurontwikkeling etc. zijn oudere routebeschrijvingen mogelijk niet meer volledig actueel.

Heb je zelf een correctie of opmerking over een Toeractief-route? Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Toeractief 1-2018

Wandelroute Kootwijk

In routepunt 4, vijfde zin moet zijn: 'Op een driesprong met aan je rechterhand een paaltje met nummer 9 rechtdoor en direct daarna op een volgende driepsprong met een pad naar links ook rechtdoor, het graspad volgen.'
Verderop in routepunt 4, laatste zin moet zijn: 'Op een driesprong rechtdoor en kort daarna op een zessprong ook rechtdoor.

Toeractief 5-2017

Fietsroute Rotterdam

Nummer 5 in de routebeschrijving bleek wat onduidelijk. Er staat: 
Bij brug (knooppunt 71) brug over, RA en verderop LA oversteken. Terug naar de overkant van de weg en dan voor de brug RA (geen knooppuntenroute). 
Dit bleek een lastig te beschrijven punt. Je moet de brug over en komt dan op een groot kruispunt. Als fietser moet je daar gedwongen RA, maar iets verderop kun je net voor het volgende kruising oversteken en toch nog LA (terug). Je rijdt dan de Schiedamseweg een klein stukje terug en dan kun je RA en meteen weer RA. Het kleine straatje is de Voorstraat en je passeert het Zakkendragershuisje.

Bij nummer 15 in de routebeschrijving hebben we een aanvulling: Op kruising LA, daarna op T-kruising met voorrangsweg RA, bij verkeerslichten LA oversteken en RD (Grondherenstraat) en meteen schuin LA (Grondherendijk).

Bij nummer 19: Na huisnummer 48 LA (Boergoensestraat). Dit moet huisnummer 480 zijn in plaats van 48. 

 

Toeractief 6-2016 

Fietsroute Hoorn

Boven de routebeschrijving staat dat het vertrekpunt bij Station Hoorn is, Stationplein 1 in Hoorn. De routebeschrijving start aan de andere kant (de noordzijde) van het station bij het Transferium Hoorn (Van Dedemstraat).

Bij punt 33 staat de horecazaak Local Hoorn verkeerd in de routebeschrijving. Het ligt in een zijstraat, rechts van (Gedempte Turfhaven), nog voor knooppunt (59). Het moet worden:

33. Op kruising RA (Gedempte Turfhaven). Later links aanhouden. (In de vierde zijstraat rechts (Veemarkt) ligt Local Hoorn, aan de linkerkant). Op kruising, bij (59) RA. Naar (60) en op kruising met (Noorderveemarkt) RD.  

Toeractief 5-2016

Stadswandeling Zutphen

Op de plattegrond van de stadswandeling Zutphen staan de richtingspijltjes bij de rondgang naar Huis de Voorst in de verkeerde richting getekend. De ronde gaat linksom i.p.v. rechtsom.  

Fietsroute Driebergen

Op de plattegrond van de fietsroute Driebergen staat Kasteel Sterkenburg onjuist ingetekend bij knooppunt 5. Het kasteel ligt bij knooppunt 59, op de hoek van de Sterkenburgerlaan en Langbroekerdijk. 

Toeractief 3-2016

Fietsroute Gorinchem

In het Routeboekje staat op de informatiepagina dat het voetveer Spijk-Arkel (over de Linge) afvaart van april t/m 31 oktober op maandag t/m zaterdag. Dit moet de gehele week zijn, dus ook op zondag.

Toeractief 2-2016

Stadswandeling Amsterdam

Bij punt 3: 'De hoofdweg aan je rechterhand loopt nu omhoog. Neem links de tunnel.' Dit moet echter zijn: 'Neem rechts de tunnel'. 

Toeractief 6-2015

Wandelroute Soest

11 dec 2015: Van de boswachter van Utrechts Landschap kregen we door dat het hek tussen de vliegbasis en De Paltz momenteel wordt gerepareerd. Hij kon helaas niet precies aangeven wanneer dat gemaakt is, maar ze zijn er nu mee bezig. Overigens zijn alle natuurgebieden van Utrechts Landschap na zonsondergang gesloten. Dat betekent dat De Paltz in de wintermaanden na 18.00 uur niet toegankelijk is. 

Wandelroute Wellerlooi

Op de kaart zijn route A en B verwisseld, waardoor de routebeschrijving niet overeenkomt met de kaart. De rode (noordelijke) route is route A en de blauwe (zuidelijke) route is route B. 

Toeractief 5-2015

Wandelroute Baarn

Bij de wandelroute vanaf Baarn staat bij punt 1 in de routebeschrijving een fout. Je gaat niet rechtsaf, maar linksaf het bos in. De tekst moet hier dus zijn: Met je gezicht naar De Generaal ga je rechtsaf het fietspad op (met rug naar het spoor). Meteen linksaf, Baarne Bos in, rode route 'Baarnse boswandeling'. 

Toeractief 3-2015 

Fietsroute Brecht (België)

Helaas blijkt de routebeschrijving van de fietsroute vanaf Brecht op verschillende punten onduidelijk. Ga je de route nog fietsen? Klik dan hier voor de GPS-gegevens.

 

Toeractief 2-2015

Wandelroute Vorden 

De kaart op pagina 38-39 klopt helaas niet met de routebeschrijving. De eerste keer dat de Veengoot (volgens de kaart) wordt overgestoken, moet je kort daarvoor naar rechts afslaan. Je gaat dus niet het water over. Je loopt een klein stukje parallel aan het water (dat ligt dan links van je). Vervolgens buigt de weg naar rechts en ga je het Muizepaadje in (punt 10 in routebeschijving). Kort voordat je aan het einde van het Muizepaadje naar links afslaat (de Eldersmaat op) passeer je een soort vlonder. Vervolgens ga je na een paar honderd meter naar links. Het keuzepunt van route A en B ligt later op de route, op de Baakseweg. 

Klik hier voor de kaart van Vorden waarop de route goed is ingetekend.

Wandelroute Ermelo

De routebeschrijving van de wandelroute Ermelo blijkt soms wat onduidelijk. Hierbij aanvullende informatie ter verduidelijking:

Bij de start ga linksaf een brede zandweg op. Je staat met de rug naar de voorzijde van restaurant Boshuis Drie, linksaf het brede onverharde weg op. Het is het vervolg op de Sprielderweg, de weg waarop je naar het restaurant bent gereden.

Punt 9: na 200 meter niet de weg vervolgen, maar rechtdoor naar het klaphekje. Dit pad langs het bos vervolgen. Uiteindelijk kom je op de heide.

Punt 10: Links in de verte is de bosrand te zien. Dat is het eindpunt op deze heide. Om dit te bereiken na 200 meter linksaf, een smal wandelpaadje op. 

punt 11: Na 300 meter linksaf, bospaadje op. Je kruist een breder pad. 

punt 12: Daarna links aanhouden en bij de volgende kruising rechtsaf. Na 150 meter linksaf.

punt 13: Na 750 meter na dubbel klaphekje rechtsaf langs asfaltweg naar rotonde.

Toeractief 4-2014

Wandelroute Achtmaal

Helaas loopt de route een gedeelte door gebied waar je niet mag lopen. Wanneer je voor punt 6 en 7 onderstaande beschrijving volgt, loop je goed:

Punt 6: Ga bij de T-kruising linksaf (Buisse Dreef). Volg het pad door de heide.

Punt 7: Als het pad links buigt: ga rechtsaf. De weg blijven volgen (deze maakt een bocht naar links). Deze weg komt uit op de Witte Brugstraat. Daar ga je rechtsaf. Volg vervolgens de geelgroene markeringen tot knooppunt 93. 

Wandelroute Deelen

Reactie van lezeres:

Punt 13: I.p.v. bij tweede paalje met rode pijl linksaf op smaller bospad, moet het zijn bij derde paaltje met rode pijl naar links.

Punt 14: Er staat 'Het pad doorkruist een grote open plek in het bos.' Dit zijn twee vage paden.

Toeractief 2-2014

Fietsroute Westerbork 

Op blz 10 van het Routeboekje:

Het vertrekpunt op de kaart moet zijn bovenaan route A bij Kamp Westerbork i.p.v. in het dorp, zoals het nu staat aangegeven.

Stadswandeling Haarlem

Bij punt 5 in de routebeschrijving (p. 24) staat dat op de Jansstraat 51 een winkeltje is met brandweerminiaturen. Inmiddels is de winkel verdwenen en is het pand een woonhuis, er is dus niets bijzonders meer te zien.
De tekst moet daar dus worden:

Punt 5 Bij verkeerslichten links, Jansweg in. Bruggetje over op nieuwe gracht, loop rechtdoor, Jansweg wordt Jansstraat. Schuin aan de overkant: Noord-Hollands archief. Even verderop, bij restaurant Dubrovnik duik je rechts Ceciliasteeg in.

Fietsroute Culemborg

op blz 34 van het Routeboekje

Route A en Route A en B achter alle knooppuntnrs staat pnt 54 t/m 56, dit moet pnt 50 t/m 55 zijn!

Toeractief 4-2013

Fietsroute Hoek van Holland

Vanwege een wijziging is er een nieuwe route, zie pdf

Hoek van Holland

Toeractief 4-2013

Fietsroute Hoek van Holland

Punt 19 extra 'rondje' dat de moeite van het omrijden waard is. Bij knooppunt 56 (i.p.v. RD naar knooppunt 92) eerst naar knooppunt 91 (Noordzeeboulevard / Maasvlakteboulevard). Bij knooppunt 91 of keuze A: extra stuk heen en weer via Hoekse Slag en Hollandse Slag naar Slag Maasmons of keuze B: route vervolgens naar knooppunt 92. Bij knooppunt 92 LA (i.p.v. RA) richting knooppunt 57. Vervolg route: punt 20.

Toeractief 4 - 2013

 Wandelroute Nieuwendijk

Route C, punt 24: Restaurant (H)eerlijk is (door een vertraagde verbouwing) pas geopend vanaf medio augustus. Bij punt 23 komt u langs boerderij De Geitenbrij met (beperkte) horecagelegenheid, geopend maandag t/m vrijdag.     

Toeractief 3 - 2013

Fietsroute Blokzijl

Punt 15 (pag. 26) moet zijn: "Na sluis eerste fietspad LA (i.p.v. RA), Voorsterbos in".

Wandelroute Ouddorp

Bij punt 18 wordt een witte loods vermeld. De loods staat er nog maar is inmiddels roestbruin.

Bij punt 20 is de route niet meer te volgen over een zandpad en gras door nieuwbouw van een vakantiepark met restaurant. Het beste is om zo lang mogelijk het zand te volgen tot het restaurant. Daar linksaf en over een brug. Na de brug het verharde pad volgen en graspad weer volgen tot de vogelobservatiehut.  

Toeractief 2 - 2013

Wandelroute Vasse

Reactie van lezer ( Dhr G. Koster uit Wehl):

"Punt 23: Er staat geen bankje. Punt 24: Wanneer je over het boerderijerf loopt, dien je er rekening mee te houden dat er twee grote, loslopende honden aanwezig kunnen zijn!".

Toeractief 1 - 2013

Wandelroute Kamerik

Reactie van lezer ( Dhr G. Tromp uit Harmelen):

"Er zit een foutje in de beschrijving. Bij punt 2 staat: eerste weg linksaf (Berkenlaan),  dit moet zijn: derde weg linksaf".

Toeractief 6 - 2012

Wandelroute 's Heerenberg

Reactie van lezer (Mw M. van Vliet uit Ellecom):

punt 27: "Op het stuk onverharde weg (die ook niet goed begaanbaar was) kwamen wij bij het gedeelte langs bosje van Wentink bordjes tegen met verboden toegang, hier mag dus officieel niet gelopen worden".

Toeractief 4 - 2013

Wandelroute Nieuwendijk

Route C, punt 24: Restaurant (H)eerlijk is (door een vertraagde verbouwing) pas geopend vanaf medio augustus. Bij punt 23 komt u langs boerderij De Geitenbrij met (beperkte) horecagelegenheid, geopend maandag t/m vrijdag.

17 reacties

 • J.Gerards

  J.Gerards

  Reactielink donderdag 20 september 2018 10:56

  Afgelopen dinsdag ( 18 september ) fietsroute 's-Heerenberg gefietst , samen met mij mevrouw , zonder ondersteuning maar met een toerfiets met 24 versnellingen.
  Mooie tocht zeker die klim , een uitdaging , maar gelukt, alleen boven even uitblazen en op adem te komen.
  En wij zijn midden 70 jaar.
  Goede aanwijzingen geen problemen met de route gehad. En een fantastisch uitzicht bij de Rheinpromenade van Emmerich am Rhein.
  Complementen aan de mensen die deze route hebben uitgezet.
  Fam : J.Gerards

  Rapporteren
 • Els Nijs

  Els Nijs

  Reactielink dinsdag 14 juni 2016 19:34

  Geachte, wij willen donderdag de route Enschede verrast fietsen, maar is uit het boekje van 2008. Is deze nog te fietsen?
  Ik hoor het graag van u.
  Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

  Rapporteren
 • André Roovers

  André Roovers

  Reactielink maandag 04 april 2016 04:35

  Gisteren Amsterdam gedaan uit nummer 2016 2.
  Prachtige wandeling, aanrader.
  1 opmerking: bij punt 3, De hoofdweg aan je rechterhand loopt nu omhoog. "Neem links de tunnel" moet zijn "Neem rechts de tunnel".

  Rapporteren
 • Ada Velthoven

  Ada Velthoven

  Reactielink zaterdag 27 februari 2016 20:36

  Toeractief 8 2012. Wandelroute Maasland.
  Na de jachthaven heeft de eigenaar (?) het hek over het oeverpad afgesloten, dus verder via het fietspad. Aanwijzing 16: de brug is beschadigd en daardoor afgesloten. Dat betekent een omweg van meer dan een uur. Tot overmaat van ramp ook nog voor een groot deel langs de snelweg.

  Rapporteren
 • M.J. van Schaik

  M.J. van Schaik

  Reactielink zondag 09 augustus 2015 20:51

  Routeboekje 2 2015 / Gorinchem

  13: Meteen om de hoek is 05 moet zijn 15. Ga hier rechtdoor moet zijn ga hier rechtsaf.

  Rapporteren
 • Ruud Mulder

  Ruud Mulder

  Reactielink dinsdag 24 maart 2015 09:00

  Toeractief 2015 2 Wandeling Vorden
  Op 23 maart 2015 met plezier deze wandeling gelopen. Echter bij punt 10 duidelijker vermelden dat je het van het water wegdraaiende pad moet blijven volgen. De kaart is verkeerd ingetekend.

  Met vriendelijke groet,

  Rapporteren
 • ina de groot

  ina de groot

  Reactielink dinsdag 28 oktober 2014 14:01

  wandel route: achtmaal
  ik heb tot 2 keer toe deze route gelopen, maar knooppunt 93 is onvindbaar.

  Rapporteren
 • Jaap de Jong

  Jaap de Jong

  Reactielink dinsdag 16 september 2014 10:09

  De correctie op de wandelroute is Deelen bij punt 13 is verwarrend. Wij hebben deze wandeling gelopen en zijn tot de conclusie gekomen dat omschrijving in de route correct is. Nadat je het pad naar links (met rode pijl) hebt genegeerd, moet je echt bij het tweede paaltje met rode pijl linksaf. Dan kom je op het smalle bospad.
  Het is het derde paaltje als je ook het paaltje meetelt op het pad dat je moet negeren, maar dat pad geen deel uit van de route.

  Rapporteren
 • Wil Marcus

  Wil Marcus

  Reactielink dinsdag 09 september 2014 09:13

  Waarom zijn niet ALLE wandel- en fietsroutes met GPS?
  Vooral wandelroutes zijn vaak zonder GPS moeilijk te volgen!

  TOERACTIEF DOE ER WAT AAN!!!

  Rapporteren
 • Rini Rebbens

  Rini Rebbens

  Reactielink donderdag 28 augustus 2014 16:52

  Hallo,
  Waarom is het niet mogelijk om een route te downloaden naar mijn GPS, zodat ik deze met de gps kan lopen en niet met de route beschrijving. Heb al een paar keer gehad dat het regende en dan wordt de beschrijving nat en onleesbaar. Als deze op de GPS staat komt dit niet voor.

  met vriendelijke groet,

  Rapporteren

Laat een reactie achter

terug naar boven