Sax’n tuss’n de koei’n in fietsroute Garnwerd

Fietsroute Garnwerd
Foto Marjolein van Rotterdam

Houd je van muziek én fietsen dan is de ZomerJazzFietsRoute (ZJFR) in het Groningse land het ideale dagje uit. Toeractief reisde af naar het Noorden voor de fietsroute Garnwerd om ‘de tochten waar muziek in zit’ zelf te ervaren. We gingen sax’n tuss’n de koei’n.

In de fietsroute Garnwerd fietsen we door dorpjes als Fransum, Den Ham, Niehove, Oldehove en Ezinge. Ook allemaal locaties waar (meestal) in de plaatselijke kerk het concert wordt gehouden tijdens de ZJFR. De meeste kerken zijn middeleeuws en knapperds van de bovenste plank. Een voor een fantastische plekken om naar muziek te luisteren. Tussen de verschillende locaties fiets je door het Groningse wierden- en boerenland. Grote vlakken groen doorkruist door blauwe lijnen van de sloten en witte van de paden.

ZomerJazzFietsRoute

De ZomerJazzFietsroute wordt altijd gehouden op de laatste zaterdag van augustus. Er is een uitgebreid programma met ongeveer 30 concerten op 26 locaties. Je kunt zelf kiezen vanaf waar je start met de fietsroute. Er zijn namelijk vijf startpunten met ieder een eigen route. Elke route doet zo’n 7 locaties aan. Je kunt dus niet alle concerten bijwonen. Aan jou de keus welke je het meeste aanspreken en dus voor welke route je kiest. Probeer ruim voor aanvangstijd aanwezig te zijn op de desbetreffende locatie, want anders heb je kans dat je geen (zit)plek meer hebt. Alle concerten zijn gratis te bezoeken. Meer info: www.zjft.nl

Informatie fietsroute Garnwerd

Afstand: ca. 41 km
Vertrekpunt: Parkeerterrein Hunzeweg t/o Eetcafé ‘t Woaterbörgje, Hunzeweg 40, Garnwerd
Routeverhaal: Toeractief 7-2018, pagina 52
Routeboekje: pagina 34

Routecheck

Heb je tijdens het fietsen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *