Dit zijn de beste B&B’s van Nederland

Hoeve BuytenHout, Beste B&B van Nederland 2024
Hoeve BuytenHout is de Beste B&B van Nederland 2024 in de hoogste categorie (5 Tulpen) van de verkiezing.

Hoeve BuytenHout is verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2024. De B&B won de hoogste categorie van de verkiezing: 5 Tulpen. Stichting Bed & Breakfast Nederland, die samen met bedandbreakfast.nl jaarlijks de verkiezing organiseert, stelt: “Alle details kloppen bij deze B&B.”

Hoeve Buytenhout met zes sfeervolle kamers ligt in het Zuid-Hollandse Delfgauw. De verzorgde tuin van deze B&B grenst aan het water – een extra troef om uit te spelen. Andere troeven: zeer verzorgde kamers met een comfortabel bed, een rustige omgeving, een biologisch huisgemaakt ontbijt met streekproducten, een veilige fietsenstalling met oplaadpunt voor e-bikes en fietsverhuur.

Ongekend hoog kwaliteitsniveau

“Het kwaliteitsniveau van HoeveBuytenhout is ongekend hoog: alle details kloppen bij deze B&B”, aldus Hanny Arens van Stichting Bed & Breakfast Nederland. “Van de luxe gastenkamers met prachtig privé sanitair en de knusse gezamenlijke ruimte met sfeerhaard, tot het fantastische ontbijt en de prachtige tuin aan het water. De enthousiaste twintigers die deze B&B runnen, hebben absoluut de toon gezet voor een nieuwe generatie B&B’s!” Goed om verkozen te worden tot de beste van de hoogste categorie in de verkiezing ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2024’.

Hoeve BuytenHout
De uitbaters van Hoeve BuytenHout stralen van geluk met hun pas verworven titel. Ook de hond deelt mee in de feestvreugde.

Tulpen op het scorebord

Om de verscheidenheid van bed and breakfasts in ons land te benadrukken, zijn er verschillende categorieën waarbinnen B&B’s worden ingedeeld naargelang hun klasse. Binnen iedere categorie (5 Tulpen is de hoogste categorie, 2 Tulpen de laagste) komt er één winnaar uit de bus. De winnaars van elke categorie werden bepaald op basis van een objectieve normen- en scorelijst. Daarnaast ging een mystery guest op bezoek in de B&B’s om een goed beeld te kunnen vormen van de accommodatie. Voor het totaalbeeld van de kwaliteit en de gastvrijheid die de B&B’s bieden, telden ook de reviewcijfers mee die gasten hebben gegeven op bedandbreakfast.nl.

Beste B&B’s van Nederland

De beste bed and breakfast van ons land in de categorie 4 Tulpen is dit jaar B&B de Kreekkade. Deze B&B ligt in de polder net buiten Heinenoord in Zuid-Holland. De accommodatie zet in op duurzaamheid en biedt naast twee studio’s van 50 m² ook een appartement van 100 m². Winnaar van de categorie 3 Tulpen: B&B Bij het rechte eind. Het gastenverblijf met twee kamers is gevestigd in een oude boerderij uit 1890 in het centrum van het Noord-Brabantse Drunen. Na een verzorgd ontbijt kunnen gasten de natuur intrekken, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen ligt immers om de hoek. Tot slot kwam Koekwhouse Bed & Breakfast als beste uit de bus in de categorie 2 Tulpen. In dit landhuis in Nispen, eveneens in Noord-Brabant, staan gastvrijheid en gezelligheid voorop. En dieren: enkele konijnen, alpaca’s, katten, loopeenden en zebravinken maken deel uit van het natuurrijke decor. Interessant voor bierliefhebbers: de eigenaren van deze B&B runnen ook een bierbrouwerij. Dat betekent dat er al eens een proeverij plaatsvindt.

4.5/5 - (2 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *