Heel Zuid-Holland wandelt

Wandelen Zuid-Holland

Met de totstandkoming van het wandelroutenetwerk van de Hoeksche Waard kan de liefhebber voortaan aan de hand van een planner meer dan vierduizend kilometer door Zuid-Holland wandelen. De tochten zijn samengesteld door vrijwilligers.

De feestelijke en informatieve presentatie van ‘Heel Zuid-Holland wandelt’ donderdag 27 september in Oud-Beijerland is bestemd voor iedereen die het wandelen in deze provincie een warm hart toedraagt: wandelaars, vrijwilligers, bestuurders, ambtenaren, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Zij kunnen zich aanmelden vóór 1 september. De aanwezigen gaan dan met elkaar in gesprek over de aanleg en voltooiing van het routenetwerk. Verder zijn er workshops, discussies, streekmarkten en natuurlijk wandelingen. De initiatiefnemers zijn trots op het provincie dekkend wandelroutenetwerk. “De provincie mag zich daarmee met recht koploper op het gebied van uitgezette wandelroutemogelijkheden in Nederland noemen.”

Zuid-Holland wandelt

Het provinciale netwerk is voorzien van wandelknooppunten die je gebruikt om een route uit te stippelen. Je wandelt simpelweg van knooppunt naar knooppunt, terwijl je onderweg op knooppuntenpaaltjes kunt zien welke route leidt naar het volgende punt. Op informatiepanelen bij diverse startpunten en naast de routes staan overzichtskaarten en informatie over de omgeving. Je kunt zelfs thematische routes wandelen. Op de website van de provincie Zuid-Holland staat een digitale wandelrouteplanner. Als je een startpunt kiest, krijg je alle mogelijke routes te zien. Desondanks is het verstandig om niet alleen de geprinte versie, maar ook een wandelkaart van de omgeving mee te nemen, want knooppuntenbordjes en knooppuntenpaaltjes kunnen nu eenmaal vernield worden of verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *