Nieuwe wandelkaarten Noord-Brabant

Natuurgebied Noord-Brabant

Wandelaars in Noord-Brabant kunnen voortaan in hun provincie tochten uitzetten met behulp van acht wandelkaarten die in totaal tienduizend kilometer beslaan. Met de wandelkaarten Noord-Brabant is het voor het eerst dat in Nederland wandelroutes met deze omvang zijn uitgebracht.

Het Brabantse wandelnetwerk is op basis van het inventariseren van knooppunten in 2013 ontstaan. Middels een IT-systeem zijn de routes nauwkeurig opgeslagen, zodat Routebureau Brabant nu in staat is om wandelkaarten te produceren. De acht routekaarten zijn weergegeven op een schaal van 1:40.000 en verbinden de mooiste paden in de provincie met elkaar.

Wandelroute samenstellen

Wandelaars kunnen voortaan hun eigen wandelroute samenstellen en zonder stress op ontdekkingstocht door prachtige Brabantse dorpen, steden en natuurgebieden. Vele kilometers wandelen door weidse heidevelden met adembenemende vergezichten, uitgestrekte bossen en bijzondere watergebieden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Routebureau Brabant, verantwoordelijk voor de coördinatie van het beheer en onderhoud van alle routes in de provincie, werkt samen met meer dan 250 vrijwilligers. Volgens Nathalie Verdult, manager van het bureau, zijn vrijwilligers essentieel om voortdurend verbeterpunten door te kunnen voeren. “Dankzij hun betrokken inzet kunnen wij het routenetwerk actueel houden, zodat je gegarandeerd over Brabantse beste, mooie paden wandelt.”

Wandelkaarten Noord-Brabant

Door de informatie van vrijwilligers zijn op de nieuwe wandelkaarten ook ondergronden weergegeven. Verharde paden, onverharde paden en ‘laarzenpaden’ (zoals natte bospaden) kennen ieder een eigen aanduiding.Ieder jaar worden in Noord-Brabant zo’n 94 miljoen fiets- en wandeltochten afgelegd. In het verleden zijn al diverse Brabantse wandelroutekaarten verschenen, maar nooit van de provincie in haar geheel. Volgens Nathalie Verdult beantwoorden de nieuwe wandelkaarten aan een grote vraag en zullen de kaarten elke twee jaar worden vernieuwd. De wandelkaarten zijn voor € 5,95 per stuk verkrijgbaar via de website van Visit Brabant en in lokale VVV-kantoren. Mochten gebruikers van de nieuwe wandelkaarten onverhoopt onnauwkeurigheden ontdekken, kunnen zij zich melden op de website van Visit Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *