Vandaag: Internationale Dag van de Chocolade

Chocolade

Vandaag is het Internationale Dag van de Chocolade. Het is de dag waarop in 1857 Milton S. Hershey werd geboren, een Amerikaans banketbakker en oprichter van de Hershey Chocolate Company. Dit is de producent van de populaire Hershey-chocoladereep. Er is trouwens nog ook nog een Wereld Chocolade Dag, die op 7 juli wordt gevierd. Dit is de dag waarop in 1550 chocolade voor het eerst in Europa werd geïntroduceerd.

Cacaoboom

Chocolade wordt gemaakt van de bonen van de cacaoboom. De bonen worden gedroogd, schoongemaakt en geroosterd. Dan wordt de schil verwijderd en worden de bonen vermalen tot cacaomassa, dat is pure chocolade in ruwe vorm. Deze massa wordt vloeibaar gemaakt en vervolgens verwerkt in cacaobestanddelen en cacaoboter. Ze worden beiden gebruikt voor de productie van chocolade.

Beste chocolade

Chocolade is wereldwijd vooral bij vrouwen erg populair. De grootste producent van chocolade is overigens niet Zuid-Amerika, waar het oorspronkelijk vandaan komt, maar Ivoorkust in Afrika. En de beste chocolade wordt geproduceerd in Zwitserland, België, Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Oostenrijk en Duitsland.

Chocolademuseum

Sjakies’ Chocolade Museum, aan de Vlasmarkt 51 in Middelburg, is het enige chocolademuseum in Nederland. Hier ervaar je cacao en kun je chocolade zien, ruiken, voelen, proeven en beleven. Bezoekers krijgen het verhaal van boon tot chocolade te horen. En alles wat daarbij hoort. Je wordt meegenomen naar Afrika, midden in de cacaoplantages. Een volwaardig bezoek aan het chocolademuseum duurt zo’n 150 minuten.

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag: van 11.00 tot 16.00 uur. Zaterdag: van 11.00 tot 16.00 uur. Tarieven

Entreeprijzen

  • €13,50 entree voor volwassenen
  • €10,50 entree voor kinderen van 4 tot 18 jaar
  • €10,50 entree 65+
  • Gratis voor kinderen tot 4 jaar

Inclusief: een box vol chocolade, een sapje na afloop en een leuke verrassing.

Tickets koop je hier.

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *