Genieten met het hele gezin rondom Loenen

Wandelroute Loenen
Foto Margriet Spangenberg

Zin om eens met het hele gezin of familie op pad te gaan in Gelderland? Dan is de wandelroute Loenen het ideale dagje uit. Met deze route vervelen de (klein)kinderen zich nooit en ook voor jezelf is er genoeg te beleven. Zo breng je een bezoekje aan de grootste waterval van Nederland.

Wilde zwijnen, vossen, edelherten en ree├źn. Allemaal dierendie je tegen kunt komen in de bossen rondom Loenen en Beekbergen. En het wordtnog spannender. Hier loop je namelijk ook door oude, wijze bossen met paarsehei, kom je een gletsjerdal uit de dinotijd tegen en loop je langs velden volbosbessen en spooky jeneverbesstruiken. Als extraatje bezoek je ook nog dewaterval (spreng) van Loenen. Genoeg redenen om indruk te maken op je(klein)kinderen en ze te overtuigen om mee op pad te gaan.

Waterval Loenen

Nog voordat je de grootste waterval van Nederland bereikt,kom je bij de schaapskooi Loenermark. Met een beetje geluk zie je de schaapsherder met een kudde Veluwse heideschapen wandelen en even verderop hebje zelfs de kans om dassenburchten te zien. Een moetje is daarna toch wel het heen-en-weertje naar de Vrijenbergerspreng, de waterval Loenen, de grootste van Nederland. Verwacht geen water dat van zestig meter hoogte de diepte in dendert,maar hierover slootje springen en een watergevecht houden, kan dan weer wel.

Informatie wandelroute Loenen

Afstand: ca. 7 km (A) en ca. 9 km (A+B)
Vertrekpunt: Parkeerplaats Groenendaalseweg van natuurgebied Ramenberg t.h.v. fietsknooppunt 28, Groenendaalseweg, Loenen
Routeverhaal: Toeractief 7-2018, pagina 26
Routeboekje: pagina 20

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *