Moderne kunst zorgt voor kleurrijke stadswandeling Groningen

Stadswandeling Groningen
Foto Corné Sparidaens

Dat ‘er niets boven Groningen’ gaat, bewijst de stad met de stadswandeling Groningen. Vooral voor vele architectonische verrassingen ben je hier op het juiste adres. Je hoeft hiervoor dus niet af te reizen naar de grote Europese steden. Gewoon een kwestie van een dagje Groningen doen.

Het eerste wat opvalt – en waar je niet omheen kunt – als je het station uitloopt, is het Groninger Museum. Het bouwwerk met zijn markante verschijning trekt veel toeristen. Tijdens een bezoekje Groningen is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

Pop-up en Martintoren

Loop je verder door op de route dan passeer je het Tschumipaviljoen. Onder de Groningers beter bekend als ‘dat scheve glazen geval op het Hereplein’. Deze langwerpige constructie van glas en staal dient als pop-upexpositieruimte. Vanuit hier ga je richting een van de bekendste highlights van de stad: de Martinitoren. Vanaf de top van de toren heb je een prachtig uitzicht over Groningen. Zo zie je ook meteen de moderne architectuur die de stad rijk is.

Cultuurtempel

Toch vind je het mooiste uitzicht op het allernieuwste architectonische gebouw dat vanaf het najaar zijn deuren opent: het Groninger Forum. Deze cultuurtempel biedt straks onderdak aan de bibliotheek, het filmhuis, de VVV, een strip- en gamemuseum en horeca met een dakterras en buitenbioscoop op 45 meter hoogte. Voor wat meer rust ben je op de juiste plek in het Noorderplantsoen. Wat minder bekend is de Prinsentuin. Deze renaissancetuin op het einde van de route is helemaal ommuurd.  Je vindt hier een heerlijke oase van rust om de stadswandeling af te sluiten.

Informatie stadswandeling Groningen

Afstand: ca. 9,5 km
Vertrekpunt: Station Groningen, Stationsplein 4, 9726 AE, Groningen
Routeverhaal: Toeractief 4-2019, pagina 34
Routeboekje: pagina 18

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via redactie@toeractief.nl

4.7/5 - (3 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *