Groene wandelroute Dalfsen: over landweggetjes naar Vilsteren

top 5 wandelroutes 2020
Foto Margriet Spangenberg

Op pad in Overijssel, met als doel landgoeddorp Vilsteren. Op wandelroute Dalfsen doorkruis je een grote variatie aan groen, om uiteindelijk te wandelen langs het Vilsterse landhuis, de molen en een mysterieuze kluizenaarshut.

Vechtdal

Vertrekkend vanaf station Dalfsen is het direct al genieten van het boerenpaadje dat je tussen de weilanden door leidt, met een rij tegen de wind beschermende knotwilgen. Wandelroute Dalfsen gaat veelal over landweggetjes of bospaadjes, hier en daar een boerderij passerend. En Bierbrouwerij Vechtdal, of beter gezegd: de plek waar de aromatische hop voor deze brouwerij groeit. Daadwerkelijk een biertje proeven kan bij Herberg De Klomp in Vilsteren. Ook een prima plek om te overnachten, lunchen, dineren, een high tea te nuttigen of om te informeren naar de SmaakFietsroute ‘Scharrelen door het Vechtdal’, waarmee je de omgeving ontdekt én de kans krijgt lokale lekkernijen te proeven.

Kluizenaarshut

Wandelroute Dalfsen kenmerkt zich veelal door landschap met (fruit)bomen, boerenbedrijven, dieren en velden. Het voorjaar leeft hier volop, in de vorm van kwakende kikkers, fladderende vogeltjes en opbloeiende planten. Eenmaal in Vilsteren liggen bos en authentieke gebouwen op je te wachten. Folly’s die begin negentiende eeuw ontstonden, met zowel esthetische als filosofische functie. En de kluizenaarshut, voorzien van een ‘gedachtenboek’ dat een onbekende wandelaar ooit neergelegde. Een traditie die jarenlang door deze mysterieuze man in stand werd gehouden. Bijzonder? Zeker. En bovenal, zoals voor de gehele wandelroute geldt: de moeite waard om zelf te ontdekken.

Informatie wandelroute Dalfsen

Afstand: ca. 16 km (A) en ca. 22,5 km (A+B)
Vertrekpunt: Station Dalfsen, Stationsweg 4, 7722 HA, Dalfsen
Routeverhaal: Toeractief 2-2019, pagina 48
Routeboekje: pagina 28

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

4.5/5 - (2 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *