Toeractief-headerafbeelding

Zomerse wandelroute Doornenburg in de Gelderse Poort

Wandelroute Doornenburg

Op een boogscheut afstand van de Duitse grens liggen Doornenburg, Millingen aan de Rijn en Pannerden. Dit is het hart van Nationaal Landschap de Gelderse Poort. Het gebied kent een prachtige natuur en rijke historie. Drie veerpontjes, die de dorpskernen met elkaar verbinden, brengen je steeds in een wereld met een eigen karakter. Wandelroute Doornenburg neemt je mee op pad.

Tijdens deze wandelroute ontdek je via het water de drie dorpen in de Gelderse Poort. Het eerste veerpontje brengt je naar Pannerden, met vlakbij de Kijfwaard die een rijke steenfabriekcultuur kent. Dan doemt de veerverbinding naar Millingen op, waar langs de Rijn een reconstructie van een Romeins militair transportschip ligt. Na oog in oog te hebben gestaan met de grote grazers van de Millingerwaard, gaat de wandelroute vervolgens verder via het derde en laatste veer naar de Klompenwaard en Fort Pannerden.

In de voetsporen van Floris

Het is om meerdere redenen de moeite waard om aan het begin van deze wandelroute Kasteel Doornenburg te bezoeken. Direct bij aankomst spreekt de blokvormige hoofdburcht tot de verbeelding. Sommige mensen rekenen de voorburcht tot de mooiste van Nederland. Maar vooral komen bezoekers voor de herkenning: eind jaren zestig werd in dit kasteel de populaire ridderserie Floris opgenomen met Rutger Hauer.

Informatie wandelroute Doornenburg

Afstand: ca. 13 km (A) en ca. 17 km (A+B)
Vertrekpunt: Restaurant Rijnzicht, Sterreschans 15, Doornenburg
Routeverhaal: Toeractief 4-2014, pagina 10
Routeboekje: pagina 4

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *