Actief over de grens

Actief zijn in het Ruhrgebied in Duitsland - Fietsen met Toeractief

Een weekendje weg met vrienden, een romantische stedentrip of een paar dagen op pad met het gezin? Duitsland is de ideale bestemming voor een korte actieve vakantie in de natuur!

Op slechts enkele uren rijden vind je een ruime keuze aan fiets- en wandelroutes. Bezoek bijvoorbeeld het Ruhrgebied, net over de grens, met verschillende wandelroutes en meer dan 1200 kilometer aan fietspaden. In het Ruhrgebied zijn de oude mijnen en staalfabrieken gesloten en de natuur verovert het gebied weer terug.

Voor actieve natuur- en cultuurliefhebbers is de Ruhrtalradweg een aanrader. Deze route loopt van het Sauerland naar het Ruhrgebied. Hier fiets je zowel door de natuur als langs unieke industriële  monumenten, zoals het Unesco-werelderfgoed Zeche Zollverein in Essen.

Of ontdek de Römer-Lippe-route, langs de Lippe, de langste rivier van Noordrijn-Westfalen. Langs deze 400 kilometer lange fietsroute tussen Detmold en Xanten zijn verschillende bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd te bewonderen.

Ook wandelaars kunnen in het Ruhrdal van de schoonheid van de natuur genieten: de 240 kilometer lange Ruhrhöhenweg volgt de stroom van de rivier van kleine plaatsen in het Sauerland tot de metropolen in het Ruhrgebied. Deze wandelroute bestaat uit tien etappes van 20 tot 27 kilometer.

Meer inspiratie voor een fiets- of wandelvakantie in Duitsland vind je hier.

#Duitslanddichtbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *