Jouw persoonlijke fietshulpje voor onderweg

DSC02277

In de herfst is het heerlijk om eropuit te trekken met je fiets of e-bike. Maar voordat je vertrekt is het handig om bepaalde dingen te weten, zoals de weersvoorspelling en natuurlijk welke route je gaat fietsen. De nieuwe Garmin Edge Explore 2 is er om je hierbij te helpen. Het gloednieuwe navigatiesysteem helpt je niet alleen om op de juiste weg te blijven, maar geeft je ook informatie over onder andere het weer en over hoogteverschillen tijdens je rit. En zodra je de rit gemaakt hebt, deel je deze gemakkelijk met je vrienden.

Gezond & fit

Als je de Garmin Edge Explore 2 voor het eerst opstart, dan doorloop je een installatie-menu waarna de Garmin precies op jouw wensen is afgesteld. Heb je hem gekoppeld aan je mobiele telefoon? Dan kun je bijvoorbeeld ook bijhouden hoeveel je drinkt en weegt. Bijpassende sensors zoals de sensor voor hartslag, cadans of vermogen kun je koppelen aan de Garmin zodat je extra informatie verzamelt. Het is dus echt een steuntje in de rug om fit te blijven!

Een route uitstippelen

Typ een bestemming in en je krijgt meteen een route aangeboden, inclusief de afstand en het bijbehorende hoogteprofiel. Natuurlijk kun je ook zelf een route invoeren door een gpx-bestand te verzenden naar de Garmin Edge Explorer 2, dit kun je gemakkelijk doen via de app.

Op basis van gps-gegevens geeft de Garmin aan hoe het weer verandert gedurende jouw rit. Ook houdt de fietscomputer de snelheid bij, tijdsduur en de afstand die je hebt afgelegd.

Fiets je op een e-bike, dan kan de Garmin opgeladen worden door de fiets en kun je dus eindeloos blijven trappen. Maar ook op een gewone fiets gaat het apparaatje wel 16 tot 24 uur mee, dus je hoeft zéker niet bang te zijn om te verdwalen.

Contact maken en je route delen

Heb je enthousiaste fietsvrienden? Via live track kunnen zij op de website zien waar je bent. En ben je éénmaal uitgefietst, dan kun je foto’s en tekst toevoegen en de gefietste route meteen delen met je contacten in het Garmin-netwerk of via de sociale media.

Wil je meer weten? Ga naar https://www.garmin.com/

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.