Romeinse Limespad verkozen tot Wandelroute van het Jaar 2019

Wandelroute van het Jaar

Heel lang bestaat dit Lange-Afstands-Wandelpad (LAW) nog niet, maar nu al mag het Romeinse Limespad de titel dragen van Wandelroute van het Jaar 2019. Dit is bekendgemaakt tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent. Het pad van 275 kilometer loopt van Katwijk (Zuid-Holland) naar Berg en Dal (Gelderland).

Centraal in deze route staat de Rijn. De Romeinen wilden tweeduizend jaar geleden richting het Noorden van Nederland trekken om de Germanen te verslaan, maar kwamen niet verder dan deze rivier. De noordelijke grens van het Romeinse Rijk, de Limes, splitste ons land in tweeën. Gedurende de wandeltocht komt je dus langs veel historische plekken, zoals  het oude fort Nigrum Pullum (Zwammerdam), Castellum Hoge Woerd (De Meern) en Museum Het Valkhof (Nijmegen). Om hier te komen loop je over dijken, jaagpaden en door nieuwe natuur.

Routegids Romeinse Limespad

Een van de redenen waarom het Limespad verkozen is tot Wandelroute van het Jaar is de routegids. Volgens de jury “een verzorgde gids met beschrijving van de route in twee richtingen en uitstekende achtergrondinformatie over de natuur en de cultuurhistorische aspecten”. Daarnaast worden ook de perfecte bewegwijzering, de vele onverharde paden en rustige wegen geprezen.

Wandelroute Limespad

De routegids van het Limespad is verkrijgbaar in de webwinkel van Wandelnet en de (reis)boekhandel. Ook Toeractief heeft een deel van het Limespad gelopen. In Toeractief 3-2018 lopen we vanaf Bunnik langs de overblijfselen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Romeinse Limes. Zo wandel langs een replica van een Romeinse wachttoren en het (ooit) grootste fort van Nederland: Castellum Fectio. Nieuwsgierig naar de route? Toeractief 3-2018 is te bestellen via de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *