POORTEN NAAR EEN GLANSRIJK VERLEDEN EN EEN SCHITTEREND HEDEN!

Verwolde-huis-vooraanzicht-schuin met vlag-JBu-09 (5)

Kastelen maken nieuwsgierig. Schilderijen die tot leven komen: sprekende lantaarns, bedrieglijke fonteintjes – er is plezier in alle soorten op de kastelen én in de natuur.

De Gelderse kastelen zijn ‘magische’ poorten. Je stapt er een andere wereld in. Je wilt er omheen lopen én binnen kijken. Dat kan bij de 7 opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Bij kasteel Cannenburch proef je de rijkdom van een edelmanswoning en in huis Verwolde  lijkt het of je zo van het tere Chinese porselein in de eetkamer zou kunnen eten. Op kasteel Doorwerth neemt men de geuren en geluiden uit vroegere tijden waar. Kasteel Ammersoyen straalt kracht uit door zijn strategische ligging en de imposante middeleeuwse contouren. En het kostbaar gemeubileerde huis Zypendaal oogt statig vanuit het omliggende, glooiende park, terwijl de vermaarde tuinsieraden en de Bedriegertjes in het park van kasteel Rosendael je verwonderen. Kasteel Hernen zal de bezoeker, door zijn schilderachtige omgeving en overdekte weergangen, met intimiteit overvallen. De tijd lijkt hier al ruim 500 jaar stil te staan.

Ontdek de natuur!
De rijkdom van de Gelderse landschappen en kastelen is ongeëvenaard. Rondom elk kasteel is van alles te zien en beleven zoals een moestuin met vergeten groenten, een park met bijzondere bomen, waterornamenten of bloeiende borders. Door veel gebieden lopen wandel- en fietspaden waaronder de Geldersche Kasteelenroute. Onderweg nodigen de kastelen zelf, maar ook de natuurgebieden en kleinschalige horeca en overnachtingsgelegenheden uit om het rustig aan te doen.

www.glk.nl/kastelen

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *