Coronaproof uitstapjes tijdens Pinksteren

Coronaproof op pad

De weersvoorspellingen beloven een mooi pinksterweekend. Veel ondernemers hebben een manier gevonden om met Pinksteren toch voor vertier te kunnen zorgen. Uiteraard volgens de regels van het RIVM. Wij tippen drie coronaproof uitstapjes voor het pinksterweekend.

Historisch Landgoed De Wiersse

Met zestien hectare aan historische en mooi onderhouden open tuinen, leent Landgoed De Wiersse zich goed voor een coronaproof bezoek. Het landgoed is gelegen in Gelderland, in De Achterhoek. Met beek en vijvers, heemplanten, varens, een slingerende beukenloofgang van honderd meter, fonteinen, bruggen en beelden biedt de tuin om iedere hoek een verrassing. Rondom het landhuis vind je een prachtige rozentuin, moestuin en verdiepte ‘lage tuin’ met borders en pergola. Wil je een bezoek brengen aan het landgoed? Koop dan online een kaart met een starttijd, zo kunnen ze bezoekers gefaseerd de tuin in laten. De tuinen zijn geopend op eerste en tweede pinksterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Let op: kaarten kopen aan de deur is niet mogelijk.

Romantische tuinen van Kasteel De Wildenborch

De tuinen direct achter Kasteel De Wildenborch in Vorden zijn slechts een paar dagen per jaar toegankelijk voor bezoekers. De tuinen zijn in de negentiende eeuw in Engelse landschapsstijl aangelegd. De borders staan op dit moment in bloei, het gras is strak gemaaid en de bomen staan in hun blad. Tijdens een coronaproof wandeling kom je zeldzame tuinbeelden tegen, zoals het beeld van Daphne en Apollo uit de zeventiende eeuw. Ook wandel je langs monumentale bomen, waaronder een eeuwenoude Libanese ceder. De opzet van de Open Tuinendagen is dit jaar wat anders. Er is geen streekmarkt, geen kabouterroute en het koetshuis blijft gesloten. De route start bij het grote toegangshek en is uitgezet in één richting. Een kaartje kopen – bij voorkeur contactloos met pin of mobiele telefoon – kan ter plekke aan de kassa. De tuinen zijn zowel op zondag 31 mei als maandag 1 juni geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Dag van het Kasteel

Tweede pinksterdag is de Dag van het Kasteel. Normaal gesproken zou je dan een bezoek kunnen brengen aan extra activiteiten op een van de vele kastelen die Nederland rijk is. Dit jaar is dat geplande programma door het coronavirus niet mogelijk. Maar daar heeft de organisatie een oplossing voor bedacht: Dag van het Kasteel Digitaal. Bijzondere verhalen zijn verzameld rond het thema ‘Bezet & bevrijd: kastelen en buitenplaatsen in 1940-1945’. Maak bijvoorbeeld een digitaal uitstapje door middel van een 360 graden tour door Kasteel Heeswijk of luister de podcast Onthullende Verhalen. Zo ontdek je thuis hoe de Tweede Wereldoorlog werd beleefd op deze plekken. Kijk, luister of lees mee en maak een virtuele tijdreis.

Kasteel De Haar in Haarzuilens

Voor wie toch niets gaat boven het rondstruinen tussen échte oude kasteelmuren: vanaf 1 juni 2020 openen diverse kastelen in Nederland hun deuren weer voor publiek. In kasteeltuinen en -parken kon op sommige plaatsen sinds 8 mei al worden gewandeld, nu wordt de opening van het kasteel zelf daaraan toegevoegd. Bezoeken zijn veelal mogelijk op tweede pinksterdag vanaf 12:00 uur. We adviseren je op tijd de website van het kasteel te checken wanneer je een bezoek wilt brengen. Er wordt vaak gewerkt met reserveringen voor een bepaald tijdblok, online ticketverkoop vooraf en andere maatregelen, waardoor het belangrijk is tijdig op de hoogte te zijn van de regels om teleurstellingen te voorkomen.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *