Het decembergevoel op winterse kastelen

Kastelen december

We wandelen de maand november in en daarmee komt december ook al gauw weer in zicht. Tijd voor dat fijne gevoel van de feestdagen! De eeuwenoude kastelen in Nederland pakken her en der uit met sprookjesachtige lichtjes en uitbundige versieringen. Geniet vanaf eind november al van de kerstsfeer en ga op pad bij een van deze drie in december twinkelende kastelen.

Country & Christmas Fair – Kasteel De Haar, Haarzuilens (Utrecht)

Het grootste kasteel van Nederland staat vanaf eind november tot in januari in het teken van lichtjes en gezelligheid. Van 23 t/m 28 november 2021 kun je er rondwandelen over de Country & Christmas Fair. Allerlei kraampjes vormen samen een grote kerstmarkt vol kerstsnuisterijen, lekkers en meer. Dat alles onder begeleiding van muziek en de nodige eet- en drinkgelegenheden. Vanaf 7 december staat het kasteel volop in het teken van kerst, met sfeervolle versieringen waar je maar kijkt. Een winterwandeling door het kasteelpark combineer je makkelijk met een bezoek aan het statige kersttafereel binnen in en rondom dit eeuwenoude monument. En houd je erg van wandelingen door het donker? Tijdens de Lumineuze Nachten ontdek je de verhalen van het kasteel op magische avondwandelingen rondom De Haar. Op de website vind je alle informatie over de evenementen.

Kasteel de Haar
Kasteel De Haar

Fair Winter Heerlijckheid – Kasteel Warmelo, Diepenheim (Overijssel)

Van 19 november t/m 21 november 2021 wordt de buitenplaats van Landgoed Warmelo omgetoverd in Winter Heerlijckheid: wandelen en winkelen door het Twentse coulisselandschap in extra gezellige sfeer. Meer dan honderd pagode tenten en kraampjes met allerlei moois om doorheen te snuffelen, brengen het geheel tot leven. Daarnaast is er live muziek, of soms een koor met kerstliederen, zijn er foodtrucks en terrassen te vinden en is alles compleet aangekleed met kerstbomen, duizenden lichtjes en ornamenten. Struin door de oude boomgaard of het weiland en verheug je op de naderende feestdagen. Kijk op de website van Kasteel Warmelo om meer te lezen over deze sfeervolle dagen.

Landgoed Warmelo
Landgoed Warmelo

Winterkasteel – Muiderslot, Muiden (Noord-Holland)

Vlammende fakkels, bijzonder gedekte tafels en de geur van lekker eten. Eeuwen geleden was het kasteelleven romantisch, maar ook vaak een stuk minder comfortabel dan tegenwoordig. Van 11 december t/m 27 februari 2021 (ook op alle feestdagen) wordt het Muiderslot omgetoverd tot Winterkasteel en kun je er van alles ontdekken over het vieren van feestdagen in het verleden. Duik bijvoorbeeld de Ridderzaal in om meer te weten over winterse vieringen en luxe spijzen van toen. Ook  zijn er de snerttours: rondleidingen over het kasteel, maar dan de allerslechtste (met gelukkig ook wat te lachen). Winterkost is te koop en wandelingen over de vesting en door het buitengebied worden georganiseerd voor wie graag een stevige wandeling maakt. Op de website reserveer je kaartjes en staat alle verdere informatie.

Winterkasteel Muiderslot
Winterkasteel Muiderslot

Fietsroutes of wandelingen ontdekken die langs Nederlandse kastelen leiden? In Toeractief vind je regelmatig routes langs de mooiste historische plekjes.

 

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *