Het land in op Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag

Aanstaande zaterdag 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers en zondag 5 mei vieren we de vrijheid. Toeractief geeft een drietal suggesties om op Bevrijdingsdag 2019 te bezoeken.

Fietsen voor vrijheid

Het is zondag 5 mei tijd voor de zesde editie van de Tour de Waal. Op zo’n veertien locaties zal langs de Waal Bevrijdingsdag worden gevierd. Beleef Bevrijdingsdag op de fiets en bekijk parachutisten, oude legervoertuigen en kunst. Tour de Waal bestaat uit vier fietsroutes aan beide zijden van de Waal, van Loevestein tot aan Tiel. Uiteraard is fietsen geen verplichting: je kunt ook op één locatie zijn. Het complete programma en de route vind je op de website van Tour de Waal.

Herdenken is nadenken

Nadat er bij Nationaal Monument Kamp Vught op 4 mei een herdenking heeft plaatsgevonden, is er op zondag 5 mei de laatste mogelijkheid om de vaste expositie van Kamp Vught te bekijken. Vanaf 6 mei starten zij met een interne verbouwing en wordt een nieuwe vaste expositie ontwikkeld. Zondag kun je deelnemen aan diverse rondleidingen en zandtekenaar Elze van den Akker brengt de voorstelling Verlicht. In de Toeractief-wandelroute in en rondom ’s-Hertogenbosch loop je langs het museum. Een mooie gelegenheid om deze twee dingen te combineren!

Bezoek Rotterdam

Dat Rotterdam een veelal minder oude binnenstad kent, vergeleken met sommige anders steden, komt door de bombardementen die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De havenstad is in die tijd platgebombardeerd. Gelukkig worden we op allerlei manieren herinnerd aan het Rotterdam van voor de oorlog en zijn sommige elementen bewaard gebleven. Loop zondag de stadswandeling Rotterdam uit Toeractief 1-2019 en ontdek op deze bijzondere dag de verhalen van vóór die tijd en uit tijden van oorlog via een augmented reality-app.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *