Met Tour du ALS samen de Mont Ventoux op

Foto Stichting ALS Nederland
Foto Stichting ALS Nederland

Sinds 2012 vindt jaarlijks de Tour du ALS plaats: een route de Mont Ventoux op, die door velen wordt gelopen of gefietst. Hiermee halen deelnemers geld op voor patiënten die de diagnose ALS hebben gekregen. Ook dit jaar vindt over enkele dagen, op 29 mei 2019, deze indrukwekkende tocht plaats. Het motto: ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’.

Meedoen aan de Tour du ALS kan op verschillende manieren. Deelnemers mogen lopen, (wiel)rennen of fietsen. Zij schrijven zich in voor de uitdaging en halen een bedrag van minimaal € 1500 aan sponsorgeld op. Deze hoeveelheid staat symbool voor het aantal mensen dat in Nederland aan deze ziekte lijdt, namelijk 1500. Iedere euro van dit bedrag zal in eerste instantie worden besteed aan verbetering van de kwaliteit van leven van deze patiënten en uiteindelijk ook aan onderzoek ten behoeve van een medicijn tegen ALS.

Thomas Acda doet mee

Mag je ook deelnemen op een e-bike? Natuurlijk. Dit maakt het voor veel mensen wellicht net wat beter mogelijk mee te doen aan de inspannende beklimming. Acteur, cabaretier en zanger Thomas Acda, ambassadeur van Stichting ALS Nederland, doet dit jaar op deze manier mee aan de tocht. Op een e-bike van Flyer, geschikt voor fietsen op terreinen met hoogteverschillen, gaat hij de Tour du ALS aan samen met zijn vader en zoon. Ook mensen met ALS nemen jaarlijks deel aan de tocht, hiervoor worden desgewenst speciale tandems voor het afleggen van de afstand ter beschikking gesteld door de Stichting ALS op de weg.

Bijdragen aan Tour du ALS

Wil je ook een keer de uitdaging aangaan of de Tour du ALS op een andere manier ondersteunen? Bijvoorbeeld als vrijwilliger of door middel van een donatie? Op de website van Tour du ALS vind je alle informatie en de gelegenheid tot bijdragen aan dit initiatief.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *