Wandelkunst tijdens Nationale Museumweek

Richard Long, Four ways, 2014, Lisson Gallery
Richard Long, Four ways, 2014, Lisson Gallery

Het is je wellicht niet ontgaan: de Nationale Museumweek is begonnen. Deze week kun je in honderden Nederlandse musea terecht voor het bekijken van indrukwekkende collecties en deelname aan tal van speciale activiteiten. Ga dit weekend op pad en bekijk bijvoorbeeld het werk van wandelkunstenaar Richard Long.

Tot en met 16 juni van dit jaar is zijn werk te zien in Museum De Pont in Tilburg. Tot en met 19 mei toont ook het Kröller-Müller Museum enkele van zijn kunstwerken. Richard Long maakt al jaren kunst tijdens zijn wandeltochten over de wereld. In de natuur, waar iemand het wellicht nog eens tegenkomt. Hij fotografeert zijn werk in alle rust en maakt ook objecten om op locatie te bekijken, zoals in musea. Wederom is dan het thema wandelen zijn inspiratie. Tijdens de Nationale Museumweek is zijn werk in bovenstaande musea te bezoeken.

De Nationale Museumweek staat dit jaar in het teken van het thema ‘Ontdek samen ons echte goud, dichterbij dan je denkt’. Onder de activiteiten die plaatsvinden, kom je onder andere een rondleiding van Fluweelengrot naar Kasteelruïne Valkenburg tegen. Met kinderen onderneem je bijvoorbeeld een gouden speurtocht bij Museum Hindeloopen. Voor ieder wat wils tijdens deze week vol kunst en cultuur. De Nationale Museumweek duurt dit jaar tot en met zondag 14 april 2019. Meer info vind je op de website van de Nationale Museumweek.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *