Hightech, design en natuur in Eindhoven

Fietsroute Eindhoven
Foto Marjolein van Rotterdam

Wist je dat Eindhoven op de derde plaats staat in een onderzoek van de Europese Commissie naar de meest culturele en creatieve hoofdstad van Europa? Alleen Parijs en Kopenhagen scoren hoger. En dat terwijl de stad in 1997 nog werd uitgeroepen tot saaiste en ongezelligste stad van ons land. Hoog tijd dus om Eindhoven (opnieuw) te gaan ontdekken aan de hand van de fietsroute Eindhoven.

Groen, hip, cultuur, design en natuurlijk Philips. Allemaal omschrijven ze het veelzijdige Eindhoven en de omgeving van deze hightech stad. Niet voor niets is het elk jaar het toneel van de Dutch Design Week en trekt het veel bezoekers met het lichtjesfestival Glow. In Eindhoven gebeurt wat. De stad wordt hipper, maar ook groener.

Strijp-S

Goed voorbeeld hiervan is Strijp-S: een wijk op een voormalig bedrijventerrein. Zo hebben fabriekshallen de functie gekregen van onder andere restaurant, modezaak of kapper. Met daarboven vele lofts: hippe woningen die doorgaans uit een ruimte bestaan. Fiets je iets verder de stad uit dan beland je op de groene fietssnelweg. Langs de Philips Fruittuin kom je door Best en Sint-Oedenrode. Je fietst er door het ware platteland. Even de rust opzoeken, voordat je weer terugkeert naar de drukte van de stad.

Informatie fietsroute Eindhoven

Afstand: ca. 26,5 km (A) en ca. 53,5 km (A+B)
Vertrekpunt: Station Eindhoven, Stationsplein 22, Eindhoven
Routeverhaal: Toeractief 6-2018, pagina 48
Routeboekje: pagina 42

Routecheck

Heb je tijdens het fietsen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *