Mysterieus fietsrondje vanaf Ootmarsum

Fietsroute Ootmarsum
Foto Marjolein van Rotterdam

Met de fietsroute Ootmarsum kom je door vergeten dorpen en onbekende natuurgebieden. Dit alles zorgt voor een geheimzinnig en mysterieus sfeertje. Ook ga je nog even de grens over naar Duitsland. Geniet van deze onmeunig (‘heel erg’) mooie grensstreek.

Wie weet kom je nog oog in oog te staan met een traditie uit dit gebied: de slipjacht. Dit is een imitatie van een vossenjacht. Een groep geklede ruiters trekt er met hun foxhounds op uit. Het is een spel, dus er komt geen bloed en geen jacht aan te pas. Toch is het bijzonder te aanschouwen.

Springendal

‘De tuin van Nederland’ is de bijnaam van het natuurgebied Springendal. Je fietst door dit stiltegebied dat volgens vele mensen tot de mooiste en botanisch rijkste beekdalen van Nederland hoort. Het is een schilderachtig gebied met heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen.

Kunstenaarsstadje Ootmarsum

Het vertrek- en eindpunt van de route is Ootmarsum. Het dorpje is zeker de moeite waard om even te bezoeken. Het is een kunstenaarsstadje met overal beelden en kroegen. De rijke historie is goed terug te zien in de kunstwerken. Je gaat echt even terug in de tijd.

Informatie fietsroute Ootmarsum

Afstand: ca. 54 km
Vertrekpunt: Parkeerplaats Stadsweide, Wolfsbree, Ootmarsum
Routeverhaal: Toeractief 5-2018, pagina 20
Routeboekje: pagina 14

Routecheck

Heb je tijdens het fietsen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *