Volop afwisseling rondom fietsstad Nijmegen

Fietsroute Nijmegen
Foto Marjolein van Rotterdam

Wist je dat Nijmegen naast de oudste stad van Nederland ook een van de beste en groenste fietssteden is van ons land? Een goede reden dus om af te reizen naar Gelderland en te genieten van de fietsroute Nijmegen.

Via de rode fietssnelweg fiets je de stad uit, de Oversseltse en Hatertse Vennen in. Een gebied met rivierduinen, vennen, heidevelden en dennen langs zanderige paden. Verderop passeer je een oude kapel, gewijd aan Sint Walrick, de beschermheilige van koortslijders. Een mooi plekje om even te stoppen. Vanuit de vennen beland je weer in de polder en de dijken richting Limburg. Om precies te zijn: de grens tussen Gelderland en Limburg. Je komt namelijk in Molenhoek, een dorpje waar de grens precies doorheen loopt. Niet veel later volgt al snel een volgende grens: die tussen Nederland en Duitsland.

Oude Maas

Door het groen van Boswachterij Groesbeek en Beek en Dal kom je in de Ooijpolder. Vanuit hier fiets je over de dijk langs de Oude Maas, een gebied dat vroeger bekend stond als moeras waar bijzonder vogelsoorten leefden. Deze soorten zijn enige tijd weggeweest door de verdroging van het gebied, maar sinds de waterstanden met succes zijn verhoogd, keren de vogels weer terug. Heerlijk om hier doorheen te fietsen op het laatste stuk van de fietsroute.

Informatie fietsroute Nijmegen

Afstand: ca. 62 km
Vertrekpunt: Station Nijmegen, Stationsplein 6, Nijmegen
Routeverhaal: Toeractief 3-2018, pagina 20
Is de editie uitverkocht? Mail dan naar toeractief@bcm.nl. Wie weet hebben we nog een exemplaar liggen.
Routeboekje: pagina 16

Routecheck

Heb je tijdens het fietsen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *