Fiets- en wandelevenementen in tijden van de coronacrisis

Fietsen en wandelen

Fiets- en wandelevenementen zijn vanwege de coronacrisis afgelast. Stichting 40Mijl heeft hier een creatieve en bijzondere oplossing voor bedacht: de Corona Fiets4Daagse en de Coronamars. Zo blijf je in beweging en kan je tóch deelnemen aan een landelijk evenement. Bonus: je steunt er ook nog eens een goed doel mee.

De Corona Fiets4Daagse wordt georganiseerd in juni. Meld je aan en fiets deze maand in vier dagen je afstand. Welke dagen je fietst? Dat bepaal je zelf. De route die je fietst, mag je ook zelf uitstippelen. De stichting geeft geen routes uit. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je de afstand fietst die je hebt gekozen bij het aanmelden. Kies uit de afstanden 25, 40, 60, 80, 100, 120 of 140 kilometer.

Vlaggetje en medaille

Na je aanmelding krijg je een vlaggetje opgestuurd. Hang deze aan je fiets, zodat je herkenbaar bent als Fiets4Daagse deelnemer. Na afloop van de tocht krijg je een gegoten medaille thuisgestuurd.

Coronamars

De Coronamars is de wandelvariant van de Fiets4Daagse. De mars kent afstanden tussen de vijf en veertig kilometer. De Coronamars wordt georganiseerd op de zaterdagen in juni. Je kan bij aanmelding kiezen uit verschillende starttijden. Via een livestream wordt het startschot gegeven en met de Locatieradar-app kun je andere lopers volgen en met elkaar chatten. Zo loop je toch een beetje samen.

Stempels en oorkonde

Na afloop ontvangt elke deelnemer een oorkonde en gegoten medaille. Zoals bij elke wandeltocht ontbreken ook bij de Coronamars de stempels in het kilometerboekje niet. Er wordt een sticker met de afstand meegestuurd voor in het boekje. Je kunt ook je kilometerboekje opsturen. De stichting retourneert het boekje dan met een stempel.

Avond 4Daagse

De stichting heeft ook een avondvariant gemaakt voor de Coronamars. Deze wordt gelopen van maandag 8 juni tot en met donderdag 11 juni. De afstand bepaal je zelf en het startschot is elke avond om 19.00 uur. Loop deze Avond 4Daagse met je gezin en krijg na afloop allemaal een mooie medaille thuisgestuurd!

Speciaal t-shirt

Speciaal voor de Coronamars is een t-shirt ontworpen. Trek het aan tijdens je wandeltocht en laat zien dat je meeloopt. De winst wordt gedoneerd aan het goede doel Sportkracht12, een organisatie die zich inzet voor het in beweging houden van onder andere kinderen in Nederland.

Aanmelden voor de evenementen kan via de website van de Corona Fiets4Daagse of de website van de Coronamars. Er zijn strikte regels om aan de coronatatochten deel te nemen. Bekijk voor het aanmelden de regels, om zo veilig mogelijk op pad te gaan.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *