Wampex in de Biesbosch

Wampex Biesbosch
Foto Marjolein van Rotterdam

Al vooruitkijkend op het nieuwe fiets- en wandeljaar heeft Toeractief een fiets-, wandel-, en kanoroute bedacht door de Biesbosch. Deze combinatie van activiteiten noemen we een Wampex. Het is een heerlijke manier om op je eigen tempo de Biesbosch te doorgronden. De fietsroute start vanuit Dordrecht en dit is ook weer je eindpunt.

Door de Wampex heb je de mogelijkheid om de Biesbosch door de ogen van de dieren te zien. Vooral de lente en de zomer zijn bij uitstek de ideale seizoenen om met deze route op pad te gaan. Een mini-safari in eigen land kun je het ook wel noemen, want je hebt kans om van allerlei dieren te spotten. Wat te denken van een ijsvogel of de bever én zelfs zwemmende reeën kunnen op je kanoroute voorbij komen. Daarnaast zijn er nog ontelbaar veel vogels die in dit natuurgebied leven. Van een torenvalk tot een buizerd en van een visarend tot een zeearend. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen.

Wat is een Wampex? 

Wampex staat voor Weekend AMphibian Expedition. Een van oorsprong Amerikaans idee waarbij mensen zich op allerlei manieren moeten verplaatsen in de natuur. Toeractief maakte zelf een Wampex-route waarbij je start met de fiets vanuit Dordrecht, daarna gaat kanoën door de Brabantse Biesbosch om vervolgens voor het tweede fietsgedeelte weer terug te fietsen naar het startpunt. Tussendoor kun je er nog voor kiezen om af te stappen voor een wandeltocht op de Deeneplaat en/of het Oostwaardpad te lopen. Je bent vrij om zelf te bepalen hoeveel dagen je uittrekt voor de route. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om alleen te fietsen, te kanoën of te wandelen.

Informatie fietsroute Dordrecht

Afstand: ca. 80 km (fietsroute) en ca. 20 km (kanoroute)
Vertrekpunt: Station Dordrecht, Stationsplein 1, Dordrecht
Routeverhaal: Toeractief 7-2018, pagina 70
Routeboekje: pagina 40

Routecheck

Heb je tijdens het fietsen en/of kanoën een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *