Ik ga op fietsvakantie en neem mee…

fietsvakantie

Yes, zomer! Dat betekent zon, buitenlucht en natuur. Trek jij er deze zomer met de fiets op uit voor een heerlijke vakantie in eigen land of over de grens? Toeractief maakte een lijstje met spullen die zeker niet mogen ontbreken op je zomerse fietsvakantie.

  • De basis

Beginnen doen we bij het begin. Jijzelf dus. Of je het buitenland opzoekt of in Nederland blijft, je identiteitsbewijs heb je hoe dan ook nodig. Behalve geld om onderweg je voedselvoorraad mee aan te vullen, neem je best ook een kompas en goede wegenkaart mee – waar al dan niet de route op uitgestippeld is. Gebruik je liever een fietscomputer met gps? Denk dan aan oplaadmateriaal.

Foto Marjolein van Rotterdam
  • Bij zon en regen

Een voorbereid man of vrouw is er twee waard. Je hoopt het niet nodig te hebben, maar een EHBO-doosje mag zeker niet ontbreken in je fietstas. Net als een regenjas en -broek voor op druilerige dagen en zonnebrand en een zonnebril voor op zonovergoten dagen. Voorzie ook in een pet of zonnehoed om een zonnesteek te voorkomen.

  • Energievoorraad aanvullen

Van al dat fietsen krijgt een mens honger. Neem voldoende eten mee om onderweg je energie mee op peil te houden, zoals bijvoorbeeld fruitrepen. Kook je je eigen potje op de camping? Voor een warme maaltijd heb je een kooktoestelletje, lucifers, een pot of pan, borden en bestek nodig. Tip: een zakmes komt vaak van pas tijdens het kokkerellen op de camping, of gewoon onderweg.

  • Kamperen

Verkies je de gezelligheid van de camping boven een zacht bed in een B&B of hotel, dan zijn een tent en slaapzak onontbeerlijk in je bagage. Vergeet ook zeker je zaklamp niet mee te nemen. Kampeer je aan het water en zoek je verkoeling op warme dagen? Je badpak, bikini of zwembroek mogen echt niet ontbreken in je reisgarderobe.

Foto Marjolein van Rotterdam
  • Voor je fiets

Last but not least, fietsgereedschap voor onderweg zoals inbussleutels, een extra binnenband (je weet maar nooit), een fietspomp enzovoort. Verwacht je door de duisternis te gaan rijden? Voorzie dan een voor- en achterlicht op je fiets. Veiligheid eerst.

Inspiratie voor je fietsvakantie

Begint de reismicrobe te kriebelen, maar weet je nog niet waarheen?  Hier vind je diverse fietsroutes door Nederland om zelf je ultieme droomfietsvakantie mee samen te stellen. Of bekijk de fietsroute uit het Toeractief Zomerboek. Fijne vakantie!

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *