De Alternatieve Nijmeegse Vierdaagse is begonnen

Alternatieve nijmeegse vierdaagse
Foto: Tanya May

De Nijmeegse Vierdaagse ziet er ook dit jaar anders uit. Op 20 juli trokken de eerste van ongeveer 20.000 wandelaars tóch hun wandelschoenen aan. De Alternatieve Nijmeegse Vierdaagse 2021 is begonnen.

Alternatieve Nijmeegse Vierdaagse

Omdat de coronacrisis de boel flink heeft ontwricht, kan de Nijmeegse Vierdaagse deze zomer niet plaatsvinden. Althans niet in de originele vorm. De Alternatieve Vierdaagse kan wel worden gelopen. Het werkt zo: kies jouw afstand (10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag), plan je route en wandel door je eigen omgeving.

Alternatieve Vierdaagse-app

De Koninklijke Wandelbond Nederland ontwikkelde een app, speciaal voor de Alternatieve Vierdaagse. Daarmee kunnen deelnemers van 20 tot en met 23 juli een wandelroute uitstippelen en de navigatie volgen. De app houdt de route bij en slaat die op.


Verslag van de eerste dag van de Alternatieve Vierdaagse 2021

3x alternatieve Vierdaagsefeesten

  • Fotoborden

Ga op zoek naar de acht fotoborden in de binnenstad van Nijmegen en check via de QR-code de sfeerbeelden van voorgaande edities van de Vierdaagsefeesten. Deel je foto op sociale media met #vierdaagsefeesten en maak kans op een prijs. Ontdek hier de locaties van de fotoborden.

  • Escaperoom met Mons en Mari

Probeer met het hele gezin uit de Mons en Mari Escaperoom in Nijmegen te ontsnappen door het raadsel binnen het uur op te lossen. In de escaperoom in bibliotheek De Mariënburg vind je archiefmateriaal, puzzels en opdrachten. Klik hier voor meer info of om een tijdslot te boeken.

  • Abseilen Stevenstoren

Ben jij een durfal en heb je Nijmegen altijd al eens vanuit een uniek perspectief willen zien? Van 17 tot en met 23 juli kun je dagelijks abseilen van de toren van de Sint-Stevenskerk, de oudste en grootste kerk van Nijmegen. Tickets zijn op voorhand te bestellen. Kijk hier voor meer info.

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *