Beleef de zomer in Savoie Mont Blanc

bienvenue-6271404a0000000000000000

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.

 

 

Ecowandelingen in Val d’Isère

Wandelen met een doel? Doe dan mee aan een van de ecowandelingen in Val d’Isère. Help mee met het bewaren van de prachtige natuur en draag bij aan het behoudt van de berg, door je tijdens een 2,5 uur durende wandeling te laten informeren door een bergids over het gebied. Tegelijkertijd geniet je natuurlijk enorm van de omgeving en draag je meteen ook een steentje bij aan het behoudt van de natuur. Let op: Dit is elke zondagochtend maar het is verplicht om je een dag van te voren voor deze wandeling te registeren via deze website.

 

 

 

Op de bonnefooi naar Savoie

Steeds meer Fransen beschouwen vakantie als een moment waarop de tijd even stilgezet wordt. Ze genieten van langzame dagen waarin ze stilstaan bij het erfgoed wat ze zien en de activiteiten die ze doen. Genieten van het huidige moment is steeds belangrijker. Dat betekent ook: gewoon gaan en wel zien waar de dag eindigt. Ga op ontdekking via toegankelijke routes en overnacht waar jij maar wilt. Overnachten in een camper is een fenomeen geworden in Savoie Mont Blanc het laatste jaar. Je voelt je avontuurlijk en vrij terwijl je de prachtige regio op jouw eigen tempo verkent.

 

 

Een label voor bewegwijzerde grindfietsroutes

Het Pays des Aiguilles d’Arves, dat tot het grootste skigebied ter wereld behoort, is het eerste gebied dat het label ‘Rando Gravel’ krijgt. Dit label, dat wordt toegekend door de Franse wielerbond, beloont de aanleg van bewegwijzerde grindroutes met een waardering van 1 tot 10 volgens de moeilijkheidsgraad. Voortaan is Saint-Jean-de-Maurienne het vertrekpunt voor  toegang tot verschillende passen (Chaussy, Croix de Fer, Madeleine, Confrérie en Mollard), terwijl Albiez zorgt voor de start van een speciaal
circuit. Er zijn verschillende ontdekkingsroutes om La Toussuire, Les Bottières en de voet van de Aiguilles d’Arves te bereiken.

 

 

Avontuurlijk in verbinding met de natuur

Ga op raftexpeditie en voel de adrenaline door je aderen stromen tijdens een packraft avontuur. Packraften is een afdaling op stromend water op een opblaasbare en gemakkelijk verplaatsbare boot. Een mix dus van kajakken en raften. Tussendoor wordt er ook veel gewandeld.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *