Tamar Valkenier: avonturier en columnist

Tamar Valkenier: avonturier en columnist

Ze is fulltime avonturier en vanaf aankomende editie ook columnist in Toeractief. Tamar Valkenier (33) wandelt als beroepsnomade door de mooiste verborgen plekjes van de wereld, ver van de gebaande paden en bewoonde wereld.

In 2015 riep de wereld haar steeds harder: “Tamar, kom je buitenspelen?” Ze was toen 28 en kon die vraag niet langer negeren. Het was tijd. Tamar, een stadsmeisje uit Haarlem, bouwde een fiets, gaf al haar bezittingen en haar werk als recherchepsycholoog op en vertrok. Om nooit meer terug te keren. Soms komt ze nog eventjes op bezoek in Nederland, maar het overgrote deel van haar leven spendeert ze in de wildernis.

Tamar Valkenier: avonturier en columnist

Tamar Valkenier trok samen met haar paard, kameel en hond vier maanden door Mongolië, fietste twee jaar door Europa, Australië en Indonesië, liep door Japanse bergen en bezocht junglestammen in Colombia. In haar eerste column, die aanstaande vrijdag in Toeractief verschijnt, schrijft ze over haar avonturen in Nieuw-Zeeland. Afgelopen donderdag was Tamar al te zien in Floortje naar het einde van de wereld. Die aflevering is hier terug te kijken.

Tamar Valkenier: avontuurlijke columnist

Diep in de bergen

Samen met haar vriendin Miriam Lancewood ging ze drie maanden op expeditie in de Nieuw-Zeelandse Alpen: een bergmassief dat zich uitstrekt over de lengte van het Zuidereiland, met wel zeventien toppen boven de drieduizend meter. Tamar en Mirjam gingen heel diep de bergen in, ver van de mensen en dicht bij de dieren. Ben je benieuwd hoe dat was, zo zonder telefoon, klok, supermarkten en afspraken? Lees dan de eerste column van Tamar in de nieuwe Toeractief, die vanaf vrijdag in de brievenbus en in de schappen ligt óf via deze link te bestellen is.

Kun jij ook wel een beetje vakantiegevoel gebruiken? Dompel jezelf onder in al het moois dat het exotische Limburg te bieden heeft. Lees hier verder over de wandelroute Plasmolen.

5/5 - (2 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *