Buitengewone belevenissen met Staatsbosbeheer

Een van de buitengewone belevenissen van Staatsbosbeheer: met een gids vogels kijken in de Oostvaardersplassen
Een van de buitengewone belevenissen van Staatsbosbeheer: met een gids vogels kijken in de Oostvaardersplassen.

Heb je als voornemen om in het nieuwe jaar meer naar buiten te gaan en te genieten van de natuur? Staatsbosbeheer helpt je een handje. Met buitengewone belevenissen zet de organisatie elke maand bijzondere natuurfenomenen centraal. Zo hopen ze jong en oud te prikkelen om eropuit te gaan en meer ervaringen in de Nederlandse natuur op te doen.

Een hele namiddag in het kielzog van fotograaf Frank Nieuwenhuizen. Het kan op 9 maart, 13 april of 11 mei 2024. In drie uur tijd leert hij je hoe je de allermooiste natuurplaatjes schiet. Maar vooral: hoe je naar de natuur kijkt. Decor van deze fotografieworkshop is het diverse landschap van de Schoorlse Duinen.

Vogels spotten

Vogelliefhebber, haast je op 25 februari 2024 naar de Reeuwijkse Plassen. Daar neemt een gids je mee op sleeptouw door het overwinteringsgebied van onder andere duizenden smienten. Ook in de Oostvaardersplassen zijn er heel wat gevleugelde wintergasten te zien. Op 17 februari en 16 maart 2024 staat een gids voor je klaar om ze samen te gaan ontdekken.

Natuurwandelingen

Of volg een van de gidsen van Staatsbosbeheer tijdens een gevarieerde wandeling van zo’n 3 kilometer over de Hondsrug. Stel al je natuurvragen en ontdek leuke natuurweetjes op 14, 18 of 21 februari 2024. Ook bijzonder: een schemerwandeling (5 km) over de Sallandse Heuvelrug. Op de grens tussen dag en nacht komt de natuur tot rust. Behalve sommige dieren… Kun jij ze spotten? Wandel mee op 17 februari, 9 maart of 2 mei 2024.

Meer buitengewone belevenissen

Neem een kijkje in de agenda van Staatsbosbeheer om je favoriete buitengewone belevenis te boeken. Elke maand staan er meerdere activiteiten voor jong en oud op het programma.

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

1 reactie

  1. Marie de Jonge

    Het lijkt mij ook erg leuk om deel te nemen aan dit soort mooie wandelingen in de natuur. Daarnaast ben ik erg benieuwd welke diersoorten er te spotten zijn. Wellicht leer ik dan ook meer over boomsoorten en de leefomgeving van organismen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *